Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Šiaurės Airijos atgabentas Airidas Morkys Šiaulių tardymo izoliatoriuje rado ir motiną, ir tėvą

Pareigūnai sugavo penkerius metus ieškotą šiaulietį Airidą Morkį. Iš Šiaurės Airijos jis atgabentas į Šiaulių tardymo izoliatorių, kur dėl reikalų su narkotikais jau sėdi ir vaikino motina, ir tėvas.
Antrankiai
Asociatyvinė iliustracija: sulaikymas, antrankiai / Elektrėnų PK nuotr.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus vartai užsivėrė už 24 metų šiauliečio Airido Morkio, besislapsčiusio nuo teisėsaugos užsienyje, nugaros.

Vaikinas buvo ieškomas nuo 2006-ųjų metų pabaigos, kai pasislėpė nuo teismo, kuriame turėjo būti nagrinėjama baudžiamoji byla dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

2005-ųjų rugsėjį policijos suvestinėje užregistruotas pranešimas apie nusikaltimą, padarytą Šiauliuose, Radviliškio gatvėje.

Čia trys jaunuoliai užpuolė  16-metį, jį sumušė ir pagrobė mobilaus ryšio telefoną. Nukentėjusysis dėl smegenų sukrėtimo, kaukolės pamato ir žandikaulio lūžimų atsidūrė ligoninėje. Įtarimai dėl šio nusikaltimo krito ant A.Morkio ir jo draugo. Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo A.Morkiui pareikštas įtarimas ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Tačiau vaikinas pasižadėjimo nesilaikė ir išvyko, kai tik sulaukė kvietimo į teismo posėdį. Išvyko į užsienį, vildamasis, kad pareigūnai jo ten nesuseks ir nesuras.

Tačiau pareigūnai jį susekė, nors paieškos procesas užsitęsė net penkerius metus. Turėdami duomenų, kad šiaulietis slapstosi Šiaurės Airijoje, Šiaulių apskrities VPK Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai bendradarbiavo su tos šalies pareigūnais, tačiau rezultatų nebuvo, nes ieškomasis nedideliame miestelyje gyveno su padirbtais dokumentais, prisistatydavo svetimomis pavardėmis, pakeitęs išvaizdą.

Praėjusių metų pabaigoje buvo nustatyta jo tiksli gyvenamoji, tačiau nuo Šiaurės Airijos pareigūnų jam pavyko pasprukti. Kurį laiką dar slapstęsis pas giminaičius, A. Morkys pareigūnams įkliuvo ir šių metų sausio 18 d. buvo perduotas  Lietuvos policijai.  Teismas sankcionavo jo suėmimą  trims mėnesiams ir dabar jis teismo laukia Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Tardymo izoliatoriuje A.Morkio laukė jo mama ir tėvas. Gimdytojai čia laiką leidžia, irgi laukdami teismo – už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Dėl šios nusikalstamos veikos A.Morkio tėvas teistas jau aštuonis kartus. Ne kartą jis su kvaišalais  buvo sulaikytas vienoje iš Šiauliuose buvusių narkomanų „prieglaudų“. Konspiracijos tikslais jis narkotinių priemonių gabenimui buvo įsigudrinęs panaudoti net  vaiko vežimėlį.

Vyras stūmė vaikišką vežimėlį, kuriame gulėjo kūdikis – kaip vėliau paaiškėjo, 10 mėnesių jo dukrytė.  Vežimėlyje, už vaiko čiužinėlio, buvo užkišti du švirkštai.

2009 m. Šiaulių miesto policijos pareigūnai, važiuodami automobiliu, Vytauto ir A.Mickevičiaus gatvių sankirtoje pamatė jiems gerai pažįstamą narkotinėmis medžiagomis piktnaudžiaujantį Artūrą Morkį. Vyras stūmė vaikišką vežimėlį, kuriame gulėjo kūdikis – kaip vėliau paaiškėjo, 10 mėnesių jo dukrytė. Kadangi šis šiaulietis buvo žinomas kaip potencialus narkotinių medžiagų gabentojas, todėl pareigūnai stabtelėjo jo patikrinti. Pas patį vyrą kvaišalų jie nerado, tačiau vežimėlyje, už vaiko čiužinėlio, buvo užkišti du švirkštai: viename jų buvo apie 30 ml rudos spalvos, o kitame – apie 11 ml skaidraus skysčio.

2011 metais šiam vyrui dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėti net trys ikiteisminiai tyrimai, vyras suimtas ir teismų laukia už grotų.

Čia teismo laukia ir už vagystes bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ne kartą teista Artūro žmona, Airido motina Diana Morkienė. Šįkart jai vėl inkriminuojamas neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis, pasakojama trečiadienį Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius