-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš taboro išsikėlęs tragiško likimo vyras narkotikų prekybą patikėjo paaugliui giminaičiui

Romų taboro gyventojai neapsikentę nuolatinių policijos reidų, kraustosi gyventi į miestą, kur toliau stengiasi užsiimti vieninteliu gyvenimo išmoktu amatu – prekyba narkotinėmis medžiagomis, tačiau nustemba, kai būna sulaikyti ir ne taboro teritorijoje.
Sulaikyti narkotikų prekeiviai
Sulaikyti narkotikų prekeiviai / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Liepos 18 dieną Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, tikrindami informaciją Savanorių pr., lankomiausioje vietoje, visiškai šalia parduotuvės „Maxima“, sulaikė romų tautybės jaunuolį, gim. 2002 metais, kuris pardavė 15 dozių narkotinių medžiagų A.M., gim. 1984 metais.

Vėliau buvo atlikta neatidėliotina krata viename iš Savanorių pr. butų, kur policijos pareigūnai aptiko nemažą grobį – 145 folijos lankstinukus su milteliais, kaip įtariama narkotine medžiaga, 2 polietileninius maišelius su augalinės kilmės medžiaga (žole), priemones narkotinėms medžiagoms fasuoti ir sverti bei 92 eurus, gautus nusikalstamu būdu.

Vilniaus aps. VPK nuotr./Sulaikyti narkotikų prekeiviai
Vilniaus aps. VPK nuotr./Sulaikyti narkotikų prekeiviai

Buto savininkas romų tautybės vyriškis J.S., gim. 1980, yra neįgalus, jis
prikaustytas prie invalido vežimėlio.

Kaip jis paaiškino, neįgalus tapo prieš 13 metų dėl to, kad vartojo narkotines medžiagas.

Kol nebuvo prikaustytas prie vežimėlio jis sėkmingai tabore prekiavo narkotinėmis medžiagomis, už ką buvo policijos pareigūnų sulaikytas.

Vėliau tabore sudegus pastatui, kuriame jis gyveno, jam pagalbos ranką ištiesė socialiniai darbuotojai. J.S. buvo apgyvendintas reabilitacijos centre, kur jis nebevartojo narkotikų. Jam buvo suteiktas socialinis būstas, paskirtas globėjas.

Atrodo gyvenimas susitvarkė, tačiau neilgam. Ilgai neužtrūko kol jis vėl pradėjo vartoti narkotines medžiagas, jas pats ir pradėjo pardavinėti. Šį kartą jam pardavinėti narkotines medžiagas padėjo jo giminaitis, kuris, kad ir būdamas nepilnametis, tačiau policijos pareigūnams jau gerai žinomas.

Vilniaus aps. VPK nuotr./Sulaikyti narkotikų prekeiviai
Vilniaus aps. VPK nuotr./Sulaikyti narkotikų prekeiviai

Paauglys prisipažino, kad visaip bando prasimanyti, kaip užsidirbti pinigų pragyvenimui, dažniausiai visą tai daro nelegaliais būdais. O tai daryti verčia gyvenimo sąlygos. Jo tėvelis miręs, o mama atlieka bausmę už prekybą narkotinėmis medžiagomis.

Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate buvo pradėtas ir atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti.

Neįgalus romų tautybės vyriškis nebuvo sulaikytas, nes jam reikalinga nuolatinė slauga, buvo atlikti pirminiai procesiniai veiksmai ir jis buvo paleistas.

A.M. ir paauglys buvo uždaryti į ką tik naujai atidarytą Vilniaus miesto areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius