Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš tardymo izoliatoriaus vasarą pabėgęs žudikas kalės 16 metų

Liepos pradžioje iš Kauno tardymo izoliatoriaus pabėgusio ir po dviejų dienų sulaikyto nuteistojo Vyginto Baltrūno advokatui nepavyko įtikinti Lietuvos apeliacinio teismo (AT) savo ginamojo nekaltumu dėl pensininko nužudymo. Žudikui palikta galioti 16 metų bausmė.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

35 metų V.Baltrūno gynėjo Ričardo Girdziušio skundą AT antradienį nusprendė atmesti.

Advokatas nesutiko su Kauno apygardos teismo sprendimu, kuriuo buvo nutarta, kad V.Baltrūnas 2007 metų kovo pradžioje iš savanaudiškų paskatų nužudė pensininką Notelį Šerberį.

Tuomet buvo nustatyta, kad 35 metų V.Baltrūnas vyriškį nužudė dviem smūgiais, o paskui, pavogęs jo banko kortelę, įsigijo prekių už beveik penkis su puse tūkstančio litų.

Gynėjo teigimu, V.Baltrūnas iš tiesų N.Šerberio nežudė. Nužudymu jis kaltino taip ir nerastą Ričardą, kuris nuteistajam esą perdavė kortelę.

Be to, advokatas abejojo, ar apskritai pensininkas sužalojimus patyrė nuo smūgių. Pasak jo, tokius sužalojimus nukentėjusysis galėjo gauti griūdamas ir atsitrenkdamas į išsikišusius paviršius laiptinėje.

To, kad V.Baltrūnas pasinaudojo vogta banko kortele, advokatas neneigė.

R.Girdziušis prašė AT V.Baltrūną išteisinti dėl N.Šerberio nužudymo ir atitinkamai sumažinti jam skirtą bausmę, sumažinti turtinės žalos atlyginimui priteistą sumą, o reikalavimą atlyginti neturtinę žalą atmesti.

AT šie gynėjo argumentai neįtikino. Pasak teismo, užtenka įrodymų teigti, kad pensininką nužudė būtent V.Baltrūnas, todėl jam pirmosios instancijos teismas teisingai skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę.

V.Baltrūnas išgarsėjo liepos pradžioje, kuomet pabėgo iš Kauno tardymo izoliatoriaus. Nuteistasis užbėgo ant stogo ir peršoko ant kito stogo, nors tarp pastatų buvo maždaug 5 metrų tarpas.

Po dviejų dienų jis buvo sugautas Kačerginės miškuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius