Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš užsienio grįžęs visaginietis rugsėjo 1-ąją išžagino jam į motinas tinkančią moterį

Visagine sulaikytas 52 metų moters išžaginimu ir seksualiniu prievartavimu įtariamas 31 metų vyras.
Smurtas
Asociatyvinė iliustracija / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Rugsėjo 1 d. apie 17.15 val. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad Energetikų gatvėje, vieno daugiabučio laiptinėje, buvo išžaginta moteris. Nedelsiant į įvykio vietą nuvyko policijos pareigūnai ir ten surado išžagintą 52 metų moterį. 

Dėl visaginietės užpuolimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 149 str. 1 d. ( išžaginimas).

Tuoj pat į įvykio vietą atvyko ir kriminalinės policijos tyrėjai, kurie ėmėsi veiksmų dėl įtariamojo paieškos. Per kelias valandas buvo nustatyta įtariamojo tapatybė ir jis pats, surengus pasalą, buvo sulaikytas rugsėjo 2 d. naktį, apie 1 val. Partizanų gatvėje.

Nustatyta, kad įtariamasis S.V., gimęs 1983 m., anksčiau kelis kartus teistas, niekur nedirbantis, nevedęs, rugpjūčio 30 d. grįžo į Lietuvą iš užsienio. Tą pačią rugsėjo 2-ąją įtariamajam buvo pateikti įtarimai padarius nusikaltimus, numatytus LR BK 149 str. 1 d., LR BK 150 str. 1 d. (seksualinis prievartavimas) ir LR BK 178 str. 2 d. (vagystė). Vyras, išžaginęs nukentėjusiąją, pagrobė jos su savimi turėtus daiktus, dalį kurių pareigūnai surado pas įtariamąjį, jį sulaikydami.

Utenos apskrities VPK nuotr./Laikino sulaikymo kameros
Utenos apskrities VPK nuotr./Laikino sulaikymo kameros

Rugsėjo 3 d. Visagino miesto apylinkės teismo sprendimu įtariamasis buvo suimtas.

Už S.V. inkriminuotus nusikaltimus, Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta didžiausia bausmė – terminuotas laisvės atėmimas iki 7 metų, pažymima Utenos apskrities VPK atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius