-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išnarpliojo naktį taranuoto BMW istoriją: savininką apvogė, peršovė abi kojas ir daužė plaktuku

Uostamiesčio pareigūnai išsiaiškino nusikaltimą, kurio metu greitkelyje buvo taranuotas BMW automobilis ir apiplėštas jo savininkas. Suimti trys pareigūnams gerai žinomi asmenys.
Uostamiesčio pareigūnai išsiaiškino, kaip įtariamieji susidorojo su bendru.
Uostamiesčio pareigūnai išsiaiškino, kaip įtariamieji susidorojo su bendru. / Klaipėdos VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo, turto prievartavimo bei kitų padarytų nusikaltimų.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti trys gerai uostamiesčio teisėsaugininkams žinomi, anksčiau teisti asmenys.

VIDEO: Nufilmuota kaip pareigūnai sustabdė organizuotu nusikalstamumu įtariamų asmenų konfliktą Klaipėdoje

Du su organizuotu nusikalstamumu siejami įtariamieji anksčiau teisti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, trečias – už plėšimą, smurtinio pobūdžio nusikaltimus bei viešosios tvarkos pažeidimą.

Taranavo naktį

Nustatyta, kad įtariamieji susidorojo su 26-erių metų anksčiau 15 kartų už vagystes, plėšimus bei neteisėtą disponavimą narkotikais teistu klaipėdiečiu. Pernai liepos mėnesį, nakties metu Klaipėdos rajone, greitkelyje, užpuolikai taranavo jo automobilį, o vėliau peršovė nukentėjusiojo petį, sumušė, pagrobė mobiliuosius telefonus, buto raktus bei kitus daiktus.

Auka buvo jėga nuvežta į uostamiestį, kur kaltininkai kankino ir reikalavo pinigų. Pagrobtasis buvo daužomas plaktuku ir beisbolo lazda, jam buvo peršautos kojos. Iš nukentėjusiojo buto plėšikai pagrobė kompiuterinę techniką, alkoholinius gėrimus, sporto avalynę.

Įtariama, kad susidorojimo su klaipėdiečiu priežastimi tapo jo ir įtariamųjų bendra nusikalstama veika bei dėl jos kilęs konfliktas. Sulaikius įtariamuosius, pas vieną iš jų teisėsaugininkai rado šovinių ir nešaunamąjį ginklą – kastetą.

Du įtariamieji buvo suimti, vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – užstatas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Vieno iš jų atžvilgiu pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas dėl teisėtai laikyto šaunamojo ginklo praradimo.

Nukentėjusysis suimtas ir perduotas Vokietijos teisėsaugos institucijoms pagal Europos arešto orderį ikiteisminiame tyrime dėl didelės vertės automobilių vagysčių.

Už vagystę įsibraunant į patalpą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Už turto prievartavimą panaudojant fizinį smurtą baudžiama laisvės atėmimu iki 8 metų. Už plėšimą panaudojant šaunamąjį ginklą numatyta laisvės atėmimo nuo 2 iki 10 metų bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius