-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išniekinta žydų sušaudymo vieta Peštiniukų kaime

Kėdainių rajono Krakių seniūnijos Peštiniukų kaime esančią Krakių ir apylinkių žydų sušaudymo vietą išniekino vandalai. Visų Šventųjų dieną ir per Vėlines žvakelių uždegti atvykę žmonės nustėro – buvo nuverstas ne tik paminklas, bet ir išverstas jo pamatas. Dėl tokio vandalizmo akto jau kreiptasi į policiją.
Dovydo žvaigždė ant paminklo
Dovydo žvaigždė ant paminklo / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pamatė per šventes

Krakių seniūnas Ernestas Barčas pasakojo, kad į jį kreipėsi ir informaciją perdavė žmonės, kurie liko šokiruoti tokio vandalų elgesio.

„Žmonės atvyko per šventes uždegti žvakę ir išsigando pamatę nuverstą ne tik paminklą ir netgi išverstą pamatą.

Nuvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino – paminklas ir pamatas buvo išversti. Tam reikėjo tikrai nemenkų pastangų, tai jokiu būdu negali būti vėjo darbas“, – konstatavo vietos seniūnas.

Tirs pareigūnai

Šį vandalizmo aktą tirs Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai, mat seniūnas kreipėsi į policiją ir nutarė daugiau su tokiais vandalų išpuoliais nesitaikstyti.

„Mano žiniomis, ir seniau yra buvę panašių įvykių. Sunku suprasti, kas ir kodėl taip daro, bet faktas, kad tokie žmonės žmogiškumo neturi.

Nesvarbu, kokios tautybės žmonės palaidoti – kapinės yra šventa vieta ir jų liesti nevalia. Todėl dėl šio įvykio kreipiausi į policiją, parašiau pareiškimą. Tikiuosi, kad galbūt niekadėjus pavyks išsiaiškinti“, – vylėsi E.Barčas.

Deda pastangas

„Rinkos aikštė“ primena, kad šiemet sukanka 80 metų nuo to meto, kai Peštiniukų kaime netoli Krakių buvo sušaudyti 1 125 Krakių ir apylinkių žydai.

Ta proga ši vieta buvo sutvarkyta ir aptverta nauja tvora. Visus darbus atliko nagingieji Krakių seniūnijos darbininkai.

„Tvora turi būti aplink kapines, taip pagerbiama ta vieta. Ir estetiškai vaizdas atrodo tvarkingesnis“, – apibendrino E.Barčas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius