-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 13 /21:35

Ispanijoje sulaikytas beveik dvejus metus slapstęsis O.Pikul brolis J.Baronas

Pareigūnai Alikantėje, sulaikė garsios atlikėjos Oksanos Pikul-Jasaitienės brolį Joną Baroną. Pasikėsinimą nužudyti tiriantys Lietuvos kriminalistai jo ieškojo nuo tada, kai 2017-ųjų vasarą Vilniaus Antakalnio rajone aidėjo šūviai. Ispanijoje jis apkaltintas dokumentų klastojimu ir seksualiniu priekabiavimu. Netrukus vyras bus perduotas Lietuvai.
Narkotikai, padirbti pinigai, ginklai ir Jonas Baronas
Narkotikai, padirbti pinigai, ginklai ir Jonas Baronas / 15min montažas

Sulaikymo faktą 15min patvirtino ir Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis.

„Kada bus perduotas (Lietuvai – 15min), kol kas neaišku“, – lakoniškai komentavo jis ir pridūrė, kad platesnės informacijos šiuo klausimu neturi.

Ispanų spauda rašo, kad pateikus kaltinimus seksualiai priekabiavus ir klastojus dokumentus jų šalyje, paaiškėjo šio vyro tikroji tapatybė ir tai, kad jau beveik dvejus metus jis ieškomas gimtinėje.

Skelbiama, kad Lietuvoje jis laikomas pavojingu nusikaltėliu ir netrukus bus perduotas į gimtinės teisėsaugos rankas.

Lietuvis slėpėsi sunkiai pasiekiamoje vietoje – name laukuose. Ten jį ir sulaikė Ispanijos pareigūnai. J.Baronas buvo susikrovęs visus savo daiktus ir veikiausiai ketino dar kartą sprukti.

Suprasti akimirksniu

  • 2017 m. rugpjūčio 21 d. vakarą Vilniuje per konfliktą viešoje vietoje prestižiniame Antakalnio rajone nuaidėjo 4 šūviai, o atsitiktinai atšokusi kulka sužalojo niekuo dėtą merginą į koją. Konfliktas kilo tarp dviejų kompanijų, kurios sėdėjo vienos kavinės Antakalnio g. lauko terasoje. Konflikto įkarštyje buvo panaudotas šaunamasis ginklas, o po šūvių kompanijos išsiskirstė.
  • Netrukus po šaudynių buvo sulaikyti keturi įtariamieji (vienas jų dėvėjo neperšaunamą liemenę – matyt, buvo nusiteikęs aštriam santykių pasiaiškinimui), o vienam pavyko pasislėpti.
  • Policija paskelbė, kad dėl neteisėto ginklo ir pasikėsinimo į žmogaus gyvybę ieškomas įtariamasis – garsios atlikėjos brolis J.Baronas, jau anksčiau turėjęs rimtų bėdų su teisėsauga (jis buvo sulaukęs kaltinimų dėl narkotikų, vienu metu vyrui netgi teko nešioti apykoję, o už sistemingą KET pažeidinėjimą teismas yra konfiskavęs jo motinai priklausantį BMW limuziną).
  • Vilniečiui siūlyta pasiduoti, pareigūnai tikėjo, kad sulaikymas – tik laiko klausimas.
  • Eidami įtariamojo J.Barono pėdomis, sekliai jo namuose (pas motiną Laimą Pikul) atliko kratą.Tuo metu prokuratūros atstovai po dviejų parų kreipėsi į teismą, prašydami už akių skirti ieškomam asmeniui griežčiausią kardomąją priemonę. Vilniaus miesto apylinkės teismas suėmimą J.Baronui paskyrė, tačiau vyras yra dingęs kaip į vandenį iki šiol.
  • Sostinės policijos vadovybė tik yra išplatinusi J.Barono nuotraukas ir paprašiusi visuomenės pagalbos nustatant šio įtariamojo buvimo vietą.

Ispanų spauda skelbia, kad svečioje šalyje jis sulaukė kaltinimų klastojus dokumentus ir seksualiai priekabiavus. Šiuos nusikaltimus jis esą įvykdęs praėjusių metų gegužės pradžioje ir birželį. Jis esą naudojosi suklastotais lietuviškais tapatybės dokumentais.

Mūsų šalyje 24-erių lietuviui pateikti įtarimai dėl neteisėto ginklo ir pasikėsinimo į žmogaus gyvybę, sunkaus sužalojimo. Anksčiau jis buvo sulaukęs kaltinimų ir dėl narkotikų. 15min primena, kad 2015 m. spalį J.Baronas teisme Vilniuje buvo nuteistas dėl narkotinių medžiagų (kanapių) laikymo ir įgijimo.

Ispanų spauda aprašo 2017-ųjų įvykį, kai prestižiniame Vilniaus Antakalnio rajone aidėjo šūviai. Atsitiktinai atšokusi kulka sužalojo niekuo dėtą merginą į koją. Konfliktas kilo tarp dviejų kompanijų, kurios sėdėjo vienos kavinės Antakalnio g. lauko terasoje. Konflikto įkarštyje buvo panaudotas šaunamasis ginklas, o po šūvių kompanijos išsiskirstė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius