Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 10 /16:17

Įspėjimai apie padirbtus eurus pildosi: netikros šimtinės Šiaulių ir Radviliškio bankomate

Pareigūnai praneša praėjusią savaitę aptikę du 100 eurų nominalo, įtariama, gerai suklastotus eurus. Abu netikri banknotai išimti iš bankomatų. Tiesa, policijos atstovai trečiadienį pavakarę patikslino, kad visais atvejais klastotės buvo paimtos iš specialaus „stalčiuko“, į kurį bankomatas nukreipia įtartinus banknotus.
100 eurų banknotas
100 eurų banknotas

Atnaujinta 16.16 val. Policijos atstovai 15min papildomai informavo, kad abiem atvejais (Radviliškyje ir Šiauliuose) netikros šimtinės bankomato buvo atpažintos ir perkeltos į specialų klastočių skyrelį. Tokiais atvejais piniginės lėšos nėra įskaitomos į bankomato naudotojo sąskaita, o pareigūnai imasi tyrimo, kaip netikri pinigai atsirado apyvartoje, o galbūt tai tik buvo bandoma padaryti, siekiant pergudrauti bankomato įrangą.

Pradžia. Kaip trečiadienį informuoja Panevėžio apskrities VPK atstovai, dar 2016-08-05 vienos apsaugos bendrovės Panevėžio filiale, Panevėžyje, Plotumų g., perskaičiuojant inkasuotus pinigus, rastas, įtariama, netikras 100 eurų banknotas.

Šie pinigai buvo atvežti iš bankomato Šiauliuose, esančio Vilniaus g.

Panašus įvykis Panevėžio apskrities policijoje buvo užfiksuotas ir dieną prieš tai.

VIDEO: Policininkai atskleidžia būdą, kaip atskirti padirbtus eurus

Rugpjūčio 4 d. apie 10.00 val. viename bankomate Radviliškyje, S.Dariaus ir S.Girėno g., rastas 100 eurų, įtariama, netikras banknotas.

Savo ruožtu Marijampolės apskrities VPK neslepia, kad rupjūčio 9 d. policijoje gautas UAB „G4S Lietuva“ Kauno regiono Pinigų pervežimo ir perskaičiavimo skyriaus pranešimas, kad Vilkaviškyje bankomate rasta galimai suklastota 50 eurų kupiūra.

Praėjusią savaitę Lietuvos bankas platino pranešimą, kurio esmė yra tokia: jei bankomatas priima netikrus eurus – jų neužskaito ir negrąžina.

Taip bankininkai reagavo į Lietuvos kriminalinės policijos biuras (LKPB) informaciją apie užkardytą didelio padirbtų eurų kiekio – beveik 3,5 mln. – patekimą į Lietuvos ir kitų užsienio valstybių rinkas. Tuo pačiu pareigūnai prasitarė, kad lietuviai jau taip įgudo klastoti eurus, jog kai kurių padirbtų banknotų neatpažindavo nei kasininkai, nei bankomatai.

Liepos 30 ir 31 dienomis bankomatuose Anykščiuose ir Panevėžyje rastos dvi, kaip įtarta, padirbtos 50 eurų kupiūros. Savo ruožtu Lietuvos banko atstovai skubėjo užtikrinti: jei bankomatas priima netikrus eurus – jų neužskaito ir juolab kitiems klientams nebeišduoda.

Naujausiu atveju policijos įvykių suvestinėje aiškiai užfiksuota, kad klastotė aptikta tarp „inkasuotų“ pinigų.

Žodyne nurodoma, kad „inkasuoti“ (it. incassare) reiškia priimti pinigus į kasą. Apibrėžiamos tokios žodžio reikšmės: 1. kliento pavedimu priimti į banką pinigus iš kitų asmenų, privalančių mokėti klientui, atlikti inkaso operaciją; 2. surinkti iš organizacijų grynuosius pinigus ir pristatyti juos į banką.

VIDEO: Lietuviai 3,5 mln. eurų padirbo itin profesionaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius