Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinė filmuota medžiaga: įamžintas Būdviečio seniūnas, „netyčia“ padegęs ekologinę bombą

Penktadienio rytą Lazdijų rajono savivaldybės Būdviečio seniūnijoje į dangų kilo juodų nuodų kamuoliai, o ši gaisravietė tapo fonu aršiam žodžių mūšiui. Vietos gyventojai užklupo seniūną A.Kundrotą „deginantį padangas“ ir nufilmavo tiek toksišką gaisrą, tiek nuožmų barnį. Seniūnijos vadovas teisinasi šią ekologinę bombą susprogdinęs netyčia ir tuo pačiu nesikrato už žalą gamtai gresiančios atsakomybės.
gyventojai-teigia-priciupe-budviecio-seniuna-deginant-padangas
Seniūnas Arūnas Kundrotas įvykio įkarštyje

„Arūnas Kundrotas, Būdviečio seniūnas, utilizavo savo arba kažkokios įmonės padangas. Be to, turiu video, kur jis degina prie savo namų buitinius daiktus... Prašau paviešinti ir tinkamai nubausti“, – atsiuntęs šią filmuotą medžiagą, pageidavo 15min skaitytojas Tomas P.

15min išklausė ir seniūno versijos. Jis prisistatė kaip žmogus, tiesiog negalintis pakęsti šiukšlinimo ir šiukšlintojų. Bet ne tiek, kad pultų deginti padangas.

„Padangų deginti negalima. Čia mano klaida, galima sakyti, žioplumas. Būsiu už tai nubaustas“, – atgailavo A.Kundrotas.

Audringoje filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kad gaisrą įamžinę gyventojai kaltina seniūną tyčiniu padangų padegimu.

VIDEO: Gyventojai teigia pričiupę Būdviečio seniūną deginant padangas

Vis dėlto seniūnas laikosi pozicijos, kad sudeginti mėgino tik šakas ir kelmus, tvarkymas šioje nuošalioje vietoje gyventojų savavališkai suverstą šlamštą. Padangos ir kitos rimtos atliekos buvo sukrautos atskirai ir paruoštos išvežimui į legalų tokių pavojingų atliekų priėmimo punktą.

„Padangos užsidegė nuo karščio. Mes tuo metu stebėjome kitą pusę, kad gaisras neplistų į pievą. Pasirodo, padangos buvo per arti. Niekada nepagalvočiau, kad taip gali būti“, – galvą kraipė seniūnas, kuris pasiryžęs po Velykų vykti pas aplinkosaugininkus rašyti pasiaiškinimo, o vėliau – ir mokėti baudą.

Seniūnas pabrėžė, kad sudegė vos 3 ar 4 padangos. Jis prisipažino, kad tas padangas, kurias liepsna jau buvo apėmusi, nuspręsta įmesti į šakų laužą, kad jos ir galutinai sudegtų. Tuo metu kitas, dar neliepsnojančias, suskubta atitraukti toliau.

Beje, A.Kundrotas 15min prasitarė, kad šio incidento įkarštyje ant jo šaukęs vietos gyventojas tikriausiai dar turi piktumų dėl vieno praeities konflikto, kuomet seniūnijos iniciatyva greideriu buvo tvarkomas vienas šiam ūkininkui neparankus, dirbti laukus trukdantis kelias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius