Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamasis Vilijampolės globos namų auklėtinių prievartavimu lieka suimtas

Kauno apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą dar dviem mėnesiams pratęsti suėmimą įtariamajam seksualiai prievartavus Vilijampolės globos namų auklėtinius.
Vilijampolės socialinės globos namuose vyksta tyrimas dėl smurto
Vilijampolės socialinės globos namai / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Prokuratūros prašymą pirmadienį išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismas pažymi, kad globos namų auklėtiniui pateikti įtarimai dėl vieno sunkaus ir trijų labai sunkių nusikaltimų, tyrimas yra labai didelės apimties.

„Apklausti ne visi nukentėjusieji. Dar daug ką reikia nuveikti šioje byloje“, – BNS nurodė teismo pirmininko padėjėja Vaida Bytautė.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas BNS sakė, kad 17-metį įtariamąjį prašoma toliau laikyti suimtą, nes jis gali bėgti, slėptis, trukdyti tyrimui ir daryti naujus nusikaltimus.

Vaikinui jau paskirta ambulatorinė psichiatrinė ekspertizė, nuo jos priklausys tolesni veiksmai.

Tyrime nustatyti devyni nukentėjusieji – keturi mažamečiai, keturi nepilnamečiai ir vienas pilnametis asmuo. Juos seksualiai išnaudojęs 17-metis gyveno tuose pačiuose globos namuose.

Teisėsauga turi įtarimų, kad darbuotojai netinkamai reagavo ir laiku nenustatė galbūt nusikalstamos veikos, todėl atliekamas tyrimas dėl darbuotojų veiksmų.

Kauno teisėsauga ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio nepilnamečių išnaudojimo pradėjo sausio pabaigoje, gavusi įstaigos vadovės pranešimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius