-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Advokatas apie įtariamuosius sargo žudikus: „Jie sako, kad nužudė ir sudegino automobilyje spontaniškai“

Ketvirtadienį teismas leido suimti visus tris įtariamuosius Trakų rajone sargu dirbusio Marijano Siniavskio nužudymo byloje. Net advokatas, ginantis 19-metį įtariamąjį Aurimą Jaruševičių, kuris teoriškai galėtų ginti savo klientą ir prašyti jam kuo geresnių sąlygų, pripažino: vaikinas nusipelnė nelaisvės.
Jonas Leikauskas
Advokatas Jonas Leikauskas

Didžiulę patirtį turintis valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos advokatas Jonas Leikauskas, susipažinęs su šios rezonansinės bylos pradine medžiaga, liko sukrėstas. Ikiteisminio tyrimo metu stojęs ginti vieno iš trijų įtariamųjų sargo nužudymo byloje, patyręs teisininkas tiesiog negalėjo išvengti profesinio, o tuo pačiu ir žmogiško objektyvumo, nors formaliai galbūt turėjo ir galėjo subjektyviai darbuotis tik savo ginamojo naudai.

„Nusikaltimas kraupus, kiekvieną žmogų jaudina, kad šitokie dalykai dedasi“, – prisipažino advokatas.

Jis pabrėžė, kad ikiteisminio tyrimo pradžioje dar yra likę nemažai su šiuo nužudymu susijusių neaiškumu. Todėl visų trijų įtariamųjų laikymas už grotų, J.Leikausko supratimu, yra vienintelis būdas greitai ir objektyviai nustatyti tiesą. „Jie, norėdami nuo savęs nukreipti kaltę, rodo į kitus. Bet čia bus padarytas tyrimas“, – tuo, kad anksčiau ar vėliau tikrasis nusikaltimo scenarijus ir konkreti kiekvieno iš įtariamųjų atsakomybės dalis bus nustatyta, neabejojo gynėjas.

„Jie aiškina, kad jie to nenorėjo, neplanavo žudyti. Tikslas buvo tik įsipilti to dyzelino. O paskui spontaniškai pasireiškė brutalūs veiksmai, iki nužudymo ir sudeginimo automobilyje“, – pasakojo advokatas J.Leikauskas.

Kita vertus, J.Leikauskas apskritai suabejojo, ar jo ginamasis suvokė ką padarė ir gali atsakyti už savo poelgį. Šiuo klausimu vėlesnio tyrimo metu turės pasisakyti psichinės sveikatos specialistai.

VIDEO: Advokatas Jonas Leikauskas: „Nusikaltimas kraupus“

„Suėmimas yra neišvengiamas, tą numato baudžiamojo proceso pagrindai“, – tvirtino advokatas J.Leikauskas.

Teisininkas teigė, kad stengėsi į šio nusikaltimo tyrimo situacija pažvelgti kiek įmanoma objektyviau.

„Aš neturėjau pagrindo prašyti, kad jo nesuimtų, nes teisingumas turi būti nustatytas“, – sakė J.Leikauskas.

Ar su tokia pozicija sutiko pats jo ginamasis?

„Jis pasakė: jeigu galima – manęs nesuimkit“, – ginamojo A.Jaruševičiaus žodžius perpasakojo advokatas. Gynėjas savo ginamojo labui tik atkreipė teismo dėmesį į tai, kad vaikinas neatsisako duoti parodymų, bendradarbiauja su teisėsauga, tad galbūt jam neskirtinas maksimalus suėmimo terminas? Tačiau teisėjas sutiko su prokuroro pozicija, kad šis įtariamasis šiuo metu yra nusipelnęs mažiausiai 3 mėnesius likti izoliuotas nuo visuomenės.

Kaip skelbta anksčiau, teismas ketvirtadienį leido suimti du alytiškius ir vieną vilnietį, įtariamus Trakų rajone statomos žuvininkystės įmonės sargo nužudymu. Vienas suimtųjų yra nepilnametis.

Teigiama, kad įtariamasis Tautvydas Putys pažinojo sargą, nes anksčiau apie mėnesį dirbo įmonėje ekskavatorininku.

Už brutalų sargo nužudymą nepilnametis gali būti nuteistas tik iki 10 metų nelaisvės, o suaugusiems teisiamiesiems tokiu atveju gali grėsti nelaisvė iki 20 metų ar net iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius