-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 06 /11:46

Įvykis Panevėžio pirtyje: lankytojas bandė prievartauti senjorę, o policija neturi pagrindo bylai

Viena Panevėžio rajono savivaldybės politikė nusprendė netylėti, kai viename Aukštaitijos viešbutyje esančiame pirčių komplekse (SPA zonoje) jos motiną užpuolė 39-erių metų vyras ir esą kėsinosi garbaus amžiaus senjorę išprievartauti. Tiesa, nukentėjusioji bent įvykio įkarštyje nepareiškė jokių pretenzijų, tad pareigūnai iki šiol oficialiai jokio tyrimo nėra pradėję.
Įvykis Panevėžio pirtyje: vyras bandė išprievartauti senjorę
Asociatyvi iliustracija: teigiama, kad į įvykį Panevėžio pirtyje, kai vyras bandė išprievartauti senjorę, policija buvo atvykusi, bet byla net netiriama, nes nėra pareiškimo. / 123RF ir 15min nuotr.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje politikė rašė, kad atsitiktinumo dėka jos mama buvo išgelbėta iš prievartautojo gniaužtų.

„Kai gyvenime ištinka šokas. Mano mama nuėjo į pirtį Panevėžyje ir viskas baigėsi greitąja ir policija – ją neaiškios būsenos vyras, tai yra jai į vaikus ar anūkus tinkantis vyras, pasikėsino išprievartauti ir pasmaugti. Tikrai nerašyčiau šito posto, nes savo asmeninio gyvenimo stengiuosi neviešinti, bet šiuo atveju negaliu tylėti.

Administracijos darbuotojas sureagavo labai greitai ir tiesiog atplėšė užpuoliką nuo mano motinos.

Atsitiktinumo dėka į pirtį užsukusi moteris ir vienas vyras išgelbėjo mamos gyvybę, bet patirto šoko niekas neatpirks. Kalėdų metas ir tikrai nesinori gadinti nuotaikos niekam, tiesiog iš širdies sakau, pasaugokime save ir artimuosius, nes nežinai, kas nutiks ir kokie žmonės tavo artimą gali supti net ir saugiausiam ar žymiausiam miesto sveikatingumo centre“, – dalinosi mintimis politikė, kurios pavardės 15min neviešina, nes galimai nukentėjusi senjora yra smurtinio nusikaltimo auka.

Iškvietė greitąją ir policiją

Politikė naujienų portalui „Jūsų Panevėžys“ (JP) pasakojo, kad savo mamai pati pasiūlė apsilankyti viešbutyje esančiame pirčių komplekse.

„Net nebūčiau pagalvojus, kad miesto centre, prestižinėje vietoje, gali taip įvykti. Jeigu ne moteris, kuri užėjo į pirtį ir į pagalbą pakvietė administracijos darbuotoją, net nežinau, kuo tai būtų pasibaigę.

Administracijos darbuotojas sureagavo labai greitai ir tiesiog atplėšė užpuoliką nuo mano motinos. Viskas buvo atlikta operatyviai. Buvo iškviesta greitoji ir policija. Kitas dalykas, atrodo susimoki už paslaugą ir turėtum jaustis saugus, bet pasirodo, kad ne“, – apie įvykį pirtyje susijaudinusi pasakojo JP pašnekovė. Ji mano, kad reikia apie tokius įvykius kalbėti, jog būtų apsaugoti artimieji.

Viešbučio, kur tai nutiko, administracijos personalo vadovas naujienų portalui JP iš pirmų lūpų pasakojo apie įvykį pirtyje.

„Puikiai prisimenu tą įvykį, nes tuo metu dirbau. Buvo paskambinta ir pranešta, kad užpulta moteris. Iškart sureagavau ir atbėgau į įvykio vietą. Vyras buvo moterį pargriovęs ir laikė apkabinęs. Paėmiau vyrą už kaklo ir atitraukiau nuo moters. Iškvietėme greitąją pagalbą ir policiją. Vyras buvo išvežtas, o atsipeikėjusi moteris sakė, kad į ligoninę nevažiuos“, – prisiminė įvykį gelbėtojas.

Neparašė pareiškimo, bet advokatę samdo

Personalo vadovas svarstė, esą nieko keista, kad policijoje nėra užfiksuoto tokio įvykio.

„Užpultai moteriškei aiškinome, kad reikia parašyti pareiškimą dėl užpuolimo, bet, matyt, ji neparašė. Todėl tyrimas dėl įvykio nebus atliekamas. Mes turime užfiksuotus įvykio faktus. Iškirpome vaizdo medžiagos dalį ir ją saugome. Turime duomenis apie užpuoliką ir juos saugome. Jeigu moteris rašys pareiškimą, galėsime paliudyti – esame įvykio liudytojai“, – aiškino viešbučio darbuotojos.

Pasakė, kad pretenzijų niekam neturi

Savo ruožtu Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min antradienį priešpiet sužinojo, kad pareigūnai dėl šio įvykio jokių procesinių veiksmų neatlieka, joks tyrimas oficialiai nėra pradėtas.

Teigiama, jog netrukus po įvykio galimos nukentėjusiosios buvo paklausta, ar ji ketina parašyti pareiškimą, tačiau senjorė atsakė niekam jokių pretenzijų neturinti, todėl ir Panevėžio policija imtis aktyvių veiksmų bent kol kas neturi pagrindo.

Teisėsauga jokios bylos dar neiškėlė, tačiau šeima, panašu, tokią galimybę dar svarsto.

Tuo metu pagal nukentėjusios dukters įrašą socialiniame tinkle galima spręsti, kad šeima svarsto įgyvendinti teisingumą ne tik viešumo, bet ir teisėsaugos numatomais būdais.

„Laukia procesas ir, kaip traktavo advokatė, ne tik skaudus, bet ir ilgas, nes nors ir įrodymų pakanka, viską reiks papildomai fiksuoti“, – feisbuke teigia įrašo autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius