Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 21 /2018 10 22

Januliškio gyventojus sukrėtė beširdžių žiaurumas: kažkas nušovė du šeimos augintinius

Sekmadienio popietę socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė sklisti Gintarės Grašytės pranešimas, kuriame moteris papasakojo apie žiaurumo protrūkį Januliškio bažnytkaimyje Švenčionių rajone. Kažkas šaltakraujiškai nušovė du jos šeimos augintinius – keturkojus Šarkį ir Miledi. Dėl šio įvykio moters tėvai kreipėsi į policiją. Gintarė įtaria, kad taip galėjo pasielgti įkaušę medžiotojai.
Januliškio kaime nušauti du vienos šeimos augintiniai
Januliškio kaime nušauti du vienos šeimos augintiniai / Skaitytojos Rūtos nuotr.

„Šiąnakt medžiotojai (nes vakar baliavojo netoli po medžioklės, o kas daugiau turi ginklus?) netoli namų nušovė Šarkį ir kitą, iš prieglaudos paimtą, nuo mirties vieną kartą jau išgelbėtą kalytę Miledi. Šarkį, kuris miega vienoj lovoj su mano dukra ją apsikabinęs. Miledi, kuri taip bijo žmonių, kad net nesileidžia paglostoma. Šunis, kurie yra taikumo įsikūnijimas ir mūsų džiaugsmas. Šarkis, kuris visų meilė ir draugas. Buvo.

Matyt, kažkas sustojo, gal pakvietė ir šovė tiesiai į krūtines. Iš priekio. Iš arti. Po kartą. Taikliai. Tai tikras nužudymas.

Vietiniai medžiotojai, visi mus ir mūsų šunis pažįstantys, čia jūs tokie (...)? Toks beširdis, tiesiog ant kelio sutikęs ir nušovęs šunį, gal ir į žmogų šautų? Šiaip sau, pramogai. Ar iš girtumo nepamenat ir nesuvokiat, ką darot? Dalinamės, kad žinutė pasiektų tą beširdį. Kad jis žinotų, kad nušovė ne tik du šeimos narius, bet nušovė ir dalį manęs, didelę dalį mano dukros (ji ketverius metus augo su mylimu draugu), dalį kitų namiškių“, – tokį širdgėlos kupiną įrašą sekmadienio popietę „Facebook“ išplatino Gintarė.

Šuns šeimininkės vieša kaltininkų paieška socialiniame tinkle

Pasak moters, šunys nušauti ne kieme. Vieno kūnelį kulka perskrodė kiaurai. Užkasę augintinius šalia namų, jų šeimininkai iš pradžių nutarė į teisėsaugą nesikreipti – manė, kad įtariamųjų vis vien nesuras.

„Taip, šunys turėtų būt kieme. Taip, nebuvo. Bet... Tu važiuoji keliu ir matai šunį. Kodėl reikia stot ir jį žudyt, ypač, kai veiksmas vyksta šalia kaimo? Kur tikriausiai net visus pažįsti ir žinai, kieno šuo ir kad jis visų džiaugsmas“, – stebėjosi Gintarė.

15min pakalbino jos seserį Rūtą, nes pati Gintarė šiuo metu yra išvykusi į užsienį. Pasak Rūtos, augintinių šeima pasigedo šeštadienį perpiet, nes jie, kaip buvo įpratę iki šiol, taip ir negrįžo nakčiai į namus.

„Nepiktybiniai, draugiški šunys. Pakvietus, eidavo prie žmonių. Vienas juk labradoras. Paleisdavome, patys grįždavo, kai norėdavo. Kiemas nėra aptvertas. Kad negrįžtų parą, nelabai yra buvę. Visi aplinkiniai juos pažįsta. Kaimelis mažas. Aplinkui tik miškai.

Šiandien ryte tėtis rado juos nušautus šalia kelio, jungiančio mūsų kaimą su kitu kaimu, gal 300 metrų nuo namų. Šunys jau buvo sustingę, tad manome, kad nušauti jie dar vakar vakare. Matyt, kažkas sustojo, gal pakvietė ir šovė tiesiai į krūtines. Iš priekio. Iš arti. Po kartą. Taikliai. Tai tikras nužudymas“, – teigė Rūta.

Anot jos, šalia miškuose dažnai medžioja vietinio medžiotojų būrelio nariai. Šeštadieniais, įprasta, jie susikuria kur laužą, švenčia.

„Taip, tikėtina, buvo ir vakar, nes mūsų kaimynas priklauso tam būreliui, ir grįžo vakar pašventęs. Kažkokią aikštelę įrenginėjo šeštadienį. Šiandien jis apžiūrėjo šunų kūnus. Pats pasakė, kad iš medžioklinio karabino šauta. Gynėsi, kad tikrai ne jis tai padarė. Kad nieko nežino. Kad kažkas pakišo vietinius medžiotojus. Bet kaip kažkas gali vaikščioti po jų medžioklės plotus, o jie nežino? Kas kitas galėjo būti šalia mūsų namų su šautuvais?“, – retorinius klausimus kėlė Rūta.

Iš pradžių moters tėvai buvo nutarę į policiją nesikreipti, manė, kad teisėsaugos atstovams nepavyks surasti kaltininko. Tačiau galiausiai jie pakeitė savo poziciją.

„Nusprendėme, tebūnie užfiksuota, mama paskambins į policiją. Pavojus visiems gresia. Nes kodėl jie, mūsų vargšai, turėjo užkliūti? Nebuvo lyg jokios priežasties. Išbėgdavo porai valandų, grįždavo, miegodavo lovoje. Tikri šeimos nariai. Beprasmės mirtys. Žudikai. Negaliu suvokti žmonių žiaurumo. Kad taip būna. Bet, deja, atrodo, būna... Kieme jau niekada mūsų atvažiavusių nepasitiks, niekad nežais su vaikais, neglostys jų pravažiuojantys vasarotojai“, – 15min emocingai kalbėjo Rūta.

Skaitytojos Rūtos nuotr./Januliškio kaime nušauti du vienos šeimos augintiniai
Skaitytojos Rūtos nuotr./Januliškio kaime nušauti du vienos šeimos augintiniai

Moteris pranešė, kad sekmadienio popietę tėvai vis dėlto kreipėsi į policiją, ši netrukus apsilankė vietoje, priėmė pareiškimą. Pasak Rūtos, pareigūnai nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Papildyta. Januliškio medžiotojų būreliui vadovauja Vytautas Bunevičius. 15min jis garantavo, kad nė vienas jo pažįstamas medžiotojas taip pasielgti tikrai negalėjo.

„Vadovauju medžiotojų būreliui apie 30 metų. Tai tikrai ne medžiotojo darbas. Kieno? Neįsivaizduoju. Tokio įvykio apylinkėse nėra buvę. Šeštadienį pats buvau išvykęs, medžiotojai jokio susibūrimo neturėjo, kaip teigiama“, – patikino V.Bunevičius.

Paklaustas, ar tai gali būti brakonierių darbas, ar kartais pastaruoju metu nematė apylinkėse nepažįstamų vyrų su ginklais, V.Bunevičius atsakė neigiamai.

Januliškio medžiotojų būreliui priklauso apie 35 medžiotojai.

Papildyta spalio 22-osios rytą. Vilniaus apskrities policija patvirtino, kad dėl šio įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Spalio 21 dieną apie 16 valandą buvo gautas pranešimas, kad Januliškio kaime Švenčionių rajone šunų šeimininkas netoli kelio Januliškis–Lakaja surado du nušautus jam priklausančius šunis (mišrūnai). Galimai šunis kažkas nušovė nakties metu. Šunis savininkas jau palaidojo (užkasė).

Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities VPK Švenčionių rajono policijos komisariatas. Daugiau informacijos policijos pareigūnai kol kas suteikti negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius