Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Jeep Cherokee“ kelią pastojo medis: po avarijos bėglys metė visureigį ir spruko pėsčias

Cigarečių kontrabandą vežęs ir nuo pasieniečių sprukęs visureigio vairuotojas Versekos kaime Baltarusijos pasienyje rėžėsi į medį.
„Jeep Cherokee“ avarijos vietoje
„Jeep Cherokee“ avarijos vietoje / VSAT nuotr.

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai po trumpų gaudynių sulaikė stambų kontrabandinių rūkalų krovinį. Jį gabenęs visureigio vairuotojas nesuvaldė savo transporto priemonės ir rėžėsi į pakelės medį.

Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Rindžiūnų kaimu pastebėjo vieno asmens pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą ir atgal. Už keliasdešimtis metrų aptiktos ir automobilio padangų vėžės, vedusios į Lietuvos gilumą.

Apylinkes tuoj pat ėmęsi naršyti pasieniečiai netrukus užfiksavo įtartiną visureigį „Jeep Cherokee“, pažymėtą lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Krovinio, kurį bėglys metė, vertė Lietuvoje siekia kone 55 tūkstančius eurų.

Šios mašinos vairuotojas nereagavo į uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimus sustabdyti automobilį, padidino greitį ir nuvažiavo Versekos kaimo link.

Bėglį sekmadienį vakare pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu su įjungtais šviesos bei garso signalais. Gaudynės baigėsi už kelių kilometrų, kuomet visureigio vairuotojas ties Versekos kaimu nesuvaldė savo automobilio ir rėžėsi į pakelės medį. Iš mašinos iššokęs vyras, pasinaudojęs tamsa, pasislėpė.

Likimo valiai paliktame visureigyje VSAT pareigūnai aptiko 45 gamyklines pakuotes cigarečių „NZ Gold“. Visi 22 tūkstančiai 500 pakelių rūkalų buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais, rašoma VSAT atstovų paviešintame pranešime.

Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaitant visus privalomus sumokėti mokesčius, siekia beveik 55 tūkstančius eurų.

Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos pradėję Vilniaus rinktinės pareigūnai. Visureigis bei cigarečių krovinys laikinai saugomi Dieveniškių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius