-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavoje policija vijosi BMW: vairuotojas – nepilnametis, keleivio rankose – narkotikai

Kauno apskrities policijos pareigūnai savaitgalį ir pirmadienį itin aktyviai vykdė policines priemones, skirtas neblaivių vairuotojų išaiškinimui ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų nustatymui bei užkardymui. Pareigūnai vairuotojų atsakingumą tikrino ne tik Kauno mieste ir rajone, bet ir Kėdainių bei Jonavos rajonuose. Štai Jonavoje įkliuvo nepilnametis BMW vairuotojas, sprukęs nuo policijos.
Naktinio reido Vilniuje metu nustatyti be teisių ar valstybinių numerių važiavę vairuotojai
Policija/ Asociatyvi nuotr. / Viktorijos Savickos nuotr.

Savaitgalį ir pirmadienį vykdytų priemonių metu patikrinti net 766 įvairių transporto priemonių valdytojai, iš jų 160 vairuotojų teko pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu. Priemonių metu Kelių policijos valdybos pareigūnai išaiškino 13 girtų vairuotojų. Užfiksuota ir neblaivių dviratininkų – vien Kėdainių rajono policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje nustatyti 8 neblaivūs dviračių vairuotojai.

Nors žinoma, kad vairuojant transporto priemonę bet kokie pašaliniai veiksmai blaško vairuotojo dėmesį, tačiau vis tiek rankose vis dar pastebimi mobiliojo ryšio telefonai. Pirmadienį nustatyti 9 asmenys, kurie naudojosi mobiliojo ryšio telefonais be laisvų rankų įrangos. Dar 8 asmenims surašyti protokolai už saugos diržų reikalavimų pažeidimus.

Vienas pažeidėjas sėdo prie automobilio vairo net neturėdamas teisės vairuoti. Sekmadienį apie 15.20 val., atliekant policinę priemonę Jonavoje, Ąžuolų ir Ramybės gatvių sankryžoje, patikrinimui sustabdant BMW automobilį, šis nepaklusęs pareigūnų teisėtam reikalavimui stoti, padidinęs greitį nuvažiavo.

Tarnybiniu automobiliu prisivijus pažeidėją, pareigūnai pastebėjo, jog vienas asmuo, sėdėjęs keleivio vietoje, per langą išmetė paketėlį, kuriame, kaip vėliau išaiškinta, buvo galimai narkotinė medžiaga. Pagal teisės aktus teks atsakyti ne tik neturinčiam teisės vairuoti jaunuoliui už tai, kad vairavo automobilį neturėdamas teisės to daryti, nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, bet ir jo kolegai – už turėtas narkotines medžiagas.

Pareigūnai primena, kad visą rugsėjo mėnesį, kuomet eismas kelyje tampa ženkliai intensyvesnis, toliau aktyviai vykdys įvairias prevencinės priemonės, skirtas eismo saugumui didinti. Tam, kad saugiai pasiektume kiekvienos kelionės tikslą, kelyje būkime atidūs, kantrūs ir laikykimės Kelių eismo taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius