Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Joninės Palangos pajūryje: alų išgėrė pakeliui, čeburekus pardavinėti pasiūlė mama

Nors besimaudančių nedaug, tačiau Palangos paplūdimyje trečiadienį žmonių taip gausu, kad vietomis reikėtų paieškoti vietos prigulti. Ką jau kalbėti apie atstumų laikymąsi – tą daro vos vienas kitas. Ir dar, nepaisant to, kad policija ir gelbėtojai įspėja, jog viešoje vietoje vartoti alkoholį draudžiama, dalis poilsiautojų jo vis tiek atsineša. Tiesa, pareigūnui priėjus, poilsiautojai aiškina alų išgėrę kitoje vietoje arba tikina skardinę radę paplūdimyje ir ketina priduoti taromate. O čeburekais prekiaujantis vaikinas 15min aiškino, kad papildomą uždarbį jam pasiūlė mamos pažįstami.
Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje
Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nepaisant to, kad šiemet Joninės švenčiamos vidury savaitės, tačiau, panašu, žmonėms tai nė motais. Palangos pajūris nusėtas poilsiautojų. Tiesa, vanduo vėsokas ir jo temperatūra trečiadienį siekė apie 14 laipsnių šilumos. Todėl jūroje besimaudančių nedaug, o didžioji jų dalis – šalčio nebijantys vaikai.

Tačiau to negalima būtų pasakyti apie paplūdimį nugulusius poilsiautojus. Didžioji jų dalis, atrodo, ilsisi be alkoholinių gėrimų, tačiau dar vis atsiranda nežinančių arba ignoruojančių tokį draudimą.

Joninių popietę 15min kartu su Palangos gelbėtojų vadovu Jonu Pirožniku ir policijos pareigūnu per pajūrį patraukėme į reidą. Per 10 minučių pastebėjome 3 kompanijas, kurios turėjo prie savęs alkoholinių gėrimų, ir sulaikėme čeburekais prekiaujantį 21 metų vaikiną.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidury savaitės žmonės patraukė į pajūrį
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidury savaitės žmonės patraukė į pajūrį

Alų išgėrė kitur arba rado skardinę pajūry

Vos tik atvyko policijos pareigūnas visi sėdome į Palangos gelbėtojų bagį. Vos tik pajudėjome, pastebėjome, kad viena porelė prie savęs turi alkoholinių gėrimų.

„Kadangi nėra galimybės surašyti administracinio nusižengimo protokolo vietoje, jiems buvo pasiūlyta: arba vyksta į gelbėjimo stotį, ar, jei jam patogu, tuomet atsiųsime protokolą elektroniniu paštu“, – 15min sakė pareigūnas ir pažymėjo, kad poilsiautojai buvo geranoriški, pripažino padarę pažeidimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje

Tačiau kiti poilsiautojai gudresni, – juos užtikome jau su tuščiomis skardinėmis. Pareigūnui pasiteiravus, kodėl neišmeta taros, vienas vyras atsakė: „Juk tai 10 centų!“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje

„Čia tuščia skardinė, nieko tikrai daugiau neturiu. Išgėriau pakeliui, kitoje vietoje, o laikau, kad priduočiau vėliau“, – pareigūną bandė įtikinti poilsiautojas.

„Žinokit, radome čia. Neišmetam, nes vėliau priduosime“, – aiškino poilsiautojas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Policijos pareigūnų reidas paplūdimyje

Papildomą uždarbį pasiūlė mama

Vėliau prie Palangos tilto sutikome krepšiu su čeburekais nešiną vaikiną, kuris nuo policijos pareigūno net nebandė bėgti ar kitaip išsisukinėti. Vaikinas tikino turintis individualios veiklos pažymą ir nežinojęs, kad greitai gendančius maisto produktus pajūryje pardavinėti yra draudžiama.

„Pirmą kartą prekiauju, man pasiūlė. Mano mama neseniai poilsiavo, susitiko vieną išnešiotoją ir jos pačios paklausė, ar turi ką nors pasiūlyti... Galvojau, gal čia užsidirbti pavyks. Jie mano mamos pažįstami, tiesiog pasiūlė“, – pasakojo vaikinas.

Vaikino teigimu, už kiekvieną parduotą čebureką jis gauna 70 centų, o juos parduoda už 2,5 euro.

„Antra diena dirbu. Nežinau, pirmą kartą išgirdau, kad čia nelegalu ir galvoju, kodėl aš tai vis dar darau. Ir dabar suprantu, kad tai nebuvo protingiausias sprendimas. Nes kiek atsimenu, visą gyvenimą prekiaudavo čia čeburekais, niekada nebuvau susimastęs, kad tai nelegalu“, – važiuojant į centrinę gelbėtojų stotį kartojo jis.

Nors vaikinas tikino, kad tikrai laikosi atstumų, tačiau veido kaukės su savimi neturėjo.

„Šiuo metu plinta koronavirusas, o jūs kontaktuojate, praeinate per masę žmonių. Jūs nežinote tų žmonių, su kuriais susitinkate, perduodate kitiems. Galite nešioti tą infekciją pats to nesuprasdamas“, – įspėjo Palangos gelbėtojų vadas J.Pirožnikas.

Vaikinas sakė, kad jam buvo liepta išsiimti individualios veiklos pažymėjimą.

„Kadangi pasakė, kad su individualia veikla, galvojau, kad čia visai legalu. Aš paskambinu numeriu, man atveža čeburekus ir viskas“, – kalbėjo jis ir aiškino nežinantis, kur ir kokiomis sąlygomis čeburekai gaminami.

Apsauginis pagavo galimą prekiautoją narkotikais

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė 15min sakė, kad kasmet vasaros sezono metu Palangoje dirba daugiau ekipažų. Papildomos pajėgos atvyksta iš kitų apskričių komisariatų, tvarką užtikrinti padeda ir policijos rėmėjai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Joninių vakaras Palangos J.Basanavičiaus gatvėje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Joninių vakaras Palangos J.Basanavičiaus gatvėje

Pasak Palangos r. PK Reagavimo skyriaus viršininko Donato Mockaičio, šiemet Joninių naktis nebuvo ypatinga iškvietimais ar įvykiais – neužregistruota muštynių ar plėšimų.

„Pasitaikė neblaivių asmenų viešose vietose, jie pristatyti į komisariatą ir surašyti protokolai, tačiau tokių būna ir paprastais savaitgaliais vasaros metu. Taip pat pradėtas ir vienas ikiteisminis tyrimas dėl galimo disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti – naktinio klubo apsaugos darbuotojas pas vaikiną aptiko du lankstinukus su augalinės kilmės medžiagomis. Galbūt dar per artimiausias dienas į pareigūnus kreipsis piliečiai dėl prarastų asmeninių daiktų“, – raštu atsakė A.Grauslienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius