Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodojoje rinkoje 6 mln. eurų vertą bylos įkaltį Jurgeliškių kaime žadama paversti pelenais

2020-ųjų metų pabaigoje Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) skelbė, kaip Pagėgių pasieniečiai sulaikė 70 kilogramų narkotinių medžiagų, kurių vertė juodojoje rinkoje gali siekti 6–7 mln. eurų. Tuomet buvo sulaikyti ir trys asmenys, kuriuos teismas iškart leido suimti dviem mėnesiams. Įtariamieji dar nenuteisti, bet jau atėjo laikas saugiai atsikratyti svarbiausio bylos įkalčio.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT archyvo nuotr.

Šį trečiadienį, 11 val. bendrovėje „Toksika“ bus naikinami 70 kg narkotikų, kuriuos pasieniečiai sulaikė pernai gruodžio viduryje.

Procesą žiniasklaidos atstovams bus galima stebėti ir fiksuoti įmonėje, kuri yra Šiaulių rajono Jurgeliškių kaime.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Narkotikai bus sudeginti
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Narkotikai bus sudeginti

Anksčiau pasakota, kaip Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus, Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai bei Bardinų pasienio užkardos kinologė su vokiečių aviganiu Aru pagal kriminalinės žvalgybos informaciją vieną ketvirtadienį stovėjimo aikštelėje prie vieno namo Jurbarke patikrino automobilį „Volvo V50“.

Jame buvusiame sportiniame krepšyje pasieniečiai rado 20 paketų su milteliais, galimai narkotinėmis medžiagomis.

Šalia automobilio pasieniečiai sulaikė 58-erių Jurbarko gyventoją bei kitame automobilyje „Citroen C4 Picasso“ buvusį 50-metį Klaipėdos gyventoją.

Vykdant tolimesnius procesinius veiksmus, VSAT pareigūnai atliko kratas Klaipėdoje. 50-mečio klaipėdiečio pažįstamos bute buvo rasta ir paimta 8 600 eurų grynaisiais. Kitos sulaikyto klaipėdiečio pažįstamos, 54-erių klaipėdietės, bute per kratą rasti ir paimti 51 pakuotė su milteliais, galimai narkotinėmis medžiagomis, taip pat 2 500 eurų grynaisiais ir galimai suklastoti vairuotojo pažymėjimai.

Pasieniečiai atliko kratą ir Jurbarke pas sulaikytą 58-erių vyrą, kur rado ir paėmė kitus tyrimui reikšmingus daiktus.

Atlikus narkotinių medžiagų ekspertizę paaiškėjo, jog tai yra amfetaminas ir kokainas.

VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 71 paketą (apie 70 kilogramų) su galimai narkotinėmis medžiagomis ir 11 100 eurų grynųjų pinigų.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sulaikyti 3 asmenys, kuriems teismas skyrė suėmimą 2 mėnesiams. Automobiliai ir kvaišalai pristatyti į Pagėgių pasienio rinktinę.

Atlikus narkotinių medžiagų ekspertizę paaiškėjo, jog tai yra amfetaminas ir kokainas. Juodojoje rinkoje preliminari 1 gramo kokaino kaina yra apie 100 eurų, amfetamino 1 gramo kaina – apie 20 eurų. Tad bendra narkotinių medžiagų vertė gali siekti 5 680 000 – 7 100 000 mln. eurų.

Sulaikytiesiems gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius