Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

K.Bartoševičiaus byloje pradėtos liudytojų apklausos: parodymus duos daugiau nei dešimt asmenų

Panevėžio apygardos teisme pirmadienį toliau buvo nagrinėjama buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus byla, kurioje jis kaltinamas nepilnamečių seksualiniu prievartavimu ir tvirkinimu. Šiandien buvo suplanuota apklausti vieno nukentėjusiojo tėvus ir liudytojus. Pats kaltinamasis teismo posėdyje pageidavo dalyvauti nuotoliniu būdu ir į Panevėžį nevyko.

Pirmadienį surengtame ir pusdienį trukusiame teismo posėdyje buvo tęsiama apklausa tų asmenų, kurių buvo nespėta apklausti prieš kiek daugiau nei mėnesį vykusiame ankstesniame posėdyje.

Tąsyk išklausyti trijų nukentėjusiųjų įstatyminiai atstovai – tėvai ir vienas liudytojas, nebuvo apklausti vieno nukentėjusiojo tėvai ir trys liudytojai. Būtent juos šiandien teismas ir apklausė.

„Pradžioje buvo apklausti nepilnamečių įstatyminiai atstovai, o dabar vyko liudytojų apklausos. Ir dar tęsime. Yra suplanuoti dar du posėdžiai. Nepilnamečiai vaikai yra apklausti ikiteisminiame tyrime pas ikiteisminio tyrimo teisėją ir jų apklausos šiuo metu bent jau nereikalingos.

Nepilnamečiai vaikai yra apklausti ikiteisminiame tyrime pas ikiteisminio tyrimo teisėją ir jų apklausos šiuo metu bent jau nereikalingos

Dabar tiesiog tikriname tuos duomenis, kurie yra surinkti ikiteisminio tyrimo metu, apie detales negaliu nieko sakyti. Tiesiog darbas vyksta planuotas, gal kiek lėtokai, nes informacijos yra daug, klausimų užduodama įvairių. Apie įvykius, apie faktines bylos aplinkybes.

Kaltinamasis kartu su kitais proceso dalyviais užduoda klausimus apklausiamiems asmenims. Kokių nors naujų prašymų nėra gauta. Šiandien, kaip ir buvo planuota, vyko apklausos“, – po posėdžio sakė bylą nagrinėjančios teisėjų kolegijos teisėjas Valdas Ciesiūnas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Teisėjas Valdas Ciesiūnas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Teisėjas Valdas Ciesiūnas

Prokuratūra K.Bartoševičiaus bylą teismui perdavė pernai liepos pabaigoje. Jos nagrinėjimas vyksta uždarų posėdžių metu, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.

Nepilnamečių yra ne tik nukentėjusiųjų, bet ir liudytojų gretose.

„Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyti visi asmenys, kurių parodymai yra reikšmingi šiam nagrinėjamam įvykiui. Ikiteisminio tyrimo metu jie buvo apklausti liudytojais. Šiandienos posėdyje buvo apklausiami pilnamečiai asmenys. Byloje yra liudytojų ir nepilnamečių asmenų. Liudytojų yra daugiau nei dešimt.

Liudytojų yra daugiau nei dešimt.

Atsižvelgiant į bylos pobūdį aš negaliu atskleisti aplinkybių, jų detalizuoti, tačiau galima paminėti tai, kad nukentėjusiųjų atstovai iš esmės tvirtina parodymus, duotus ikiteisminio tyrimo metu“, – sakė Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Prokuroras Donatas Skrebiškis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Prokuroras Donatas Skrebiškis

K.Bartoševičius yra kaltinamas dėl 10 nusikalstamų veikų padarymo: dvi veikos – dėl seksualinio prievartavimo, padaryto mažamečio ir nepilnamečio asmens atžvilgiu, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo, dar keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius