Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Brazauskienės sūnus apie jam pateiktus kaltinimus: „Kadangi aš ne vagis, gyvenu labai ramiai“

Pirmadienį prokuratūra paskelbė, kad Kristinos Brazauskienės verslui vadovaujantis jos sūnus Ernestas Butrimas stos prieš teismą. Jį teisėsauga kaltina apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu. Įtariama, kad klaidindamas institucijas jis išvengė 40 tūkst. eurų mokesčių. Pats E.Butrimas tokius kaltinimus kategoriškai neigia ir sako, jei kažkiek mokesčių ir buvo nesumokėta, tai padaryta nebent per klaidą.
Ernestas Butrimas
Ernestas Butrimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminis tyrimas dėl galbūt nuslėpto prabangaus nekilnojamojo turto (NT) Floridoje įsigijimo ir pardavimo pradėtas po to, kai su 15min Tyrimų skyriaus publikacijoje pateiktais faktais susipažino Seimo narė Agnė Bilotaitė ir kreipėsi į teisėsaugą.

Kaip pirmadienį informavo prokuratūra, įtariama, kad prisidengus viešbučio „Draugystė“ vardu Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) buvo įsigytas, o vėliau parduotas NT, taip nesumokant 40 tūkst. eurų.

Austėjos Usavičiūtės / 15min iliustracija/Kristina Brazauskienė teigia nieko nežinanti apie šį turtą Floridoje
Austėjos Usavičiūtės / 15min iliustracija/Kristina Brazauskienė teigia nieko nežinanti apie šį turtą Floridoje

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atlikto tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, rodančių, kad viešbučio direktorius tyčia nepateikė informacijos ir dokumentų apie šiuos sandorius, tad ir viešbučio apskaitoje neatsispindėjo šios ūkinės operacijos.

Būtent šiuos faktus dar 2017 m. balandį skelbė 15min.

Nebent įsivėlė klaida

15min susisiekus su E.Butrimu, jis pokalbį pradėjo aiškindamas, kad viešbutis neturi nieko bendro su NT Floridoje. Tą patį jis teigė ir anksčiau.

„Jūs maišote viešbutį, kuris su ta įmone (pardavusią NT Floridoje, – red. pas.) neturi nieko bendro, tik pavadinimas yra viešbutis „Draugystė“. Ten pakeistas, net ne tas, kur iš senų laikų buvęs, aš palikęs tik tą klaidą pavadinime, bet ten nauja įmonė, su viešbučio pastatu nieko bendro neturi, jūs nekiškit tos „Crown Plaza“, nedėkit, neklaidinkit, nereikalingos kalbos kyla“, – aiškino jis.

Anot E.Brutimo, jis yra sąžiningas, moka visus jam priklausančius mokesčius, nuo teisėsaugos nesislapsto, tad pareikšti kaltinimai jo nė kiek nebaugina, savo tiesą jis ruošiasi įrodyti teisme.

„Kadangi aš ne vagis, nevagiu, machinacijų nedarau, todėl man yra labai ramu, aš labai ramiai gyvenu, – sakė jis ir pridūrė, kad su pateiktais kaltinimais nesutinka. – Netgi jei būtų padaryta klaida, dalis mokesčių nesumokėta... nekalbu apie visus mokesčius, gal kokia mažesnė suma galėtų būti. Įstatymu nustatyta, kad galima taisyti balansą. Piktybiškumo šioje situacijoje visiškai nėra. Aš net neturiu tikslo nemokėti mokesčių ir slėpti. Koks tikslas slėpti? Kad neramiai miegočiau? Kam to reikia? Negi nepakankamai uždirbu? Pakankamai. Tai kam slėpti?“

Negi nepakankamai uždirbu? Pakankamai. Tai kam slėpti?

E.Butrimas kategoriškai neigė nesumokėjęs 40 tūkst. eurų pelno mokesčio, jis sakė dalį šios sumos tikrai padengęs, o dėl likusios, aiškinsis teisme.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ernestas Butrimas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ernestas Butrimas

„Čia Lietuvos įmonė ar teisingai, ar neteisingai deklaravo viską. Mes taip kalbėkime. Dabar teisme ir aiškinsimės, kadangi čia įveltos dvi valstybės – JAV ir Lietuva. Klausimas, ar buvo teisingai deklaruotas tas pelno mokestis.

Ar jis buvo pakankamai sumokėtas, ar gal jo daugiau reikėjo sumokėti?Toliau reikia pelno ir nuostolių ataskaitas žiūrėti už tam tikrus metus. Gal buvo nuostolis, gal jis dengiasi iš kitų metų pelnų. O čia pateiktas visiškai sausas skaičius be jokios apskaitos, be jokių apskaičiavimo.

Aš net nenorėčiau komentuoti, bet, manau, teisėsauga nepakankamai įvertino šiuos dalykus. Nes mokesčiai sumokėti ir net ta įvardinta dalis iš tos sumos, kur pateikti 40 tūkst. eurų, yra sumokėta pagal tuos skaičius. Bet to niekas nesako“, – aiškino jis.

Anot verslininko, jo veiklą vertinusi teisėsauga buvo šališka, nes rėmėsi neva tendencinga 15min informacija, o ir FNTT tyrimą pradėjo ne savo iniciatyva, o tik sulaukusi Seimo narės Agnės Bilotaitės kreipimosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius