Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip Lietuvos sieną saugantys kariai atrodę vyrai sulaikyti – dėl kontrabandos

Varėnos pasieniečiams įkliuvę kontrabandininkai atsakys ir už neteisėtą kario uniformos dėvėjimą, pažymima Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) penktadienį paviešintame pranešime apie įtariamųjų sulaikymą Sventijansko kaimo apylinkėse, per kelis šimtus metrų nuo Lietuvos sienos su Baltarusija.
Sulaikymas, bylos įkalčiai
Sulaikymas, bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Varėnos pasieniečiai sėkmingai užkardė mėginimą į Lietuvą atgabenti kontrabandinių cigarečių. VSAT pareigūnai iš viso sulaikė tris Druskininkų savivaldybės gyventojus ir 2 tūkst. pakelių rūkalų. Trijulei gresia tūkstantinės baudos, o du pažeidėjai turės atsakyti ir už neteisėtą kario uniformos dėvėjimą.

VSAT nuotr./Sulaikymas, bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Sulaikymas, bylos įkalčiai

Ketvirtadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai pamiškėje ties Druskininkų savivaldybės Sventijansko kaimu pastebėjo du vyrus su nešuliais. Ši vieta yra už poros šimtų metrų nuo sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai nešikus sulaikė.

Du sulaikytieji vilkėjo patentuoto Lietuvos kariuomenės marginimo maskuojamąsias kelnes.

Nustatyta, kad jie yra vienmečiai 32-ejų Druskininkų savivaldybės gyventojai.

Gabentuose ryšuliuose rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Ryšuliai aptraukti polietileno plėvele, o prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos, kurias kontrabandininkai naudoja tam, kad būtų patogiau nešti krovinį.

Pasieniečiams talkinęs kinologas su tarnybiniu vokiečių avigane Perla apžiūrėjo vietovę. Pėdsakus aptikusi keturkojė jais nusekė dar apie porą šimtų metrų į šalies gilumą, kur sulaikytas besislapstęs vyras. Paaiškėjo, kad jis yra trisdešimtmetis Druskininkų savivaldybės gyventojas.

VSAT pareigūnai iškart atkreipė dėmesį, kad šis pažeidėjas ir vienas iš prieš tai sulaikytų druskininkiečių vilki patentuoto Lietuvos kariuomenės marginimo maskuojamąsias kelnes.

VSAT nuotr./Sulaikymas, bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Sulaikymas, bylos įkalčiai

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Vyrams gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.

Be to, dviem pažeidėjams už neteisėtą kario uniformos dėvėjimą Karo policija pradėjo administracinės bylos teisenas. Už tai gresia baudos nuo 30 iki 140 eurų.

Po apklausų cigarečių nešikus pasieniečiai paleido. Jiems įteikti šaukimai atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą. Minėtame VSAT padalinyje laikinai saugomi ir gabenti rūkalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius