Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 18 /19:14

Policija patikslino: avarijos Kaišiadorių r. metu girtas buvo ne autobuso su keleiviais vairuotojas

Sekmadienio popietę Kaišiadorių rajono Palomenės kaime susidūrė keleivinis autobusas „Mercedes-Benz“ ir lengvasis automobilis „Toyota Avensis“. Abiejų transporto priemonių vairuotojai išvežti į ligoninę. Iš pradžių skelbta, kad 16 keleivių vežęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas buvo neblaivus, tačiau iš tiesų girtumas nustatytas „Toyota“ valdytojui.
Palomenės kaime susidūrė keleivius vežęs autobusas ir „Toyota“
Palomenės kaime susidūrė keleivius vežęs autobusas ir „Toyota“ / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, birželio 17 dieną 15.25 valandą gautas pranešimas, kad po eismo įvykio yra prispaustas žmogus.

Ugniagesiams gelbėtojams atvykus į įvykio vietą, prispaustų žmonių nebuvo. Paaiškėjo, kad avarijos metu susidūrė keleivinis autobusas „Mercedes-Benz“ ir lengvasis automobilis „Toyota Avensis“. Autobusu važiavo 16 keleivių.

Pirminiais duomenimis, keleiviai nenukentėjo. Autobuso vairuotojas po medikų apžiūros išgabentas į gydymo įstaigą. Lengvojo automobilio vairuotojui buvo uždėtas kaklo įtvaras, jis sąmoningas taip pat perduotas medikų žinion.

Ugniagesiai gelbėtojai 320 kv. m ruože nušlavė duženas, nuplovė kelio dangą.

Kaip pirmadienį 15min informavo Kauno apskrities policija, birželio 17 dieną apie 15.25 valandą gautas pranešimas, jog kelyje nuo Palomenės kaimo link Gegužinės kaimo susidūrė dvi transporto priemonės: 1960 metais gimusio vyro vairuojamas autobusas „Mercedes-Benz“ ir 1980 metais gimusio vyro vairuojamas lengvasis automobilis „Toyota“.

Dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą apžiūrai pristatyti lengvojo automobilio ir autobusiuko vairuotojai. Autobuso „Mercedes-Benz“ vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,06 prom.

Kauno apskrities VPK Kaišiadorių rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. – dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorė Jurgita Česienė.

Atnaujinta 19.13 val. Paskelbus šią informaciją, į 15min redakciją kreipėsi eismo įvykio liudininku prisistatęs vyras. Jis buvo vienas iš keleivių, avarijos metu sėdėjusių „Mercedes-Benz“ mikroautobuse. Prašymą patikslinti informaciją atsiuntė ir dar viena keleivė. Pasak jos, autobusas vyko iš Kaišiadorių į Molėtus.

„Autobuso vairuotojas nebuvo girtas, girtas buvo automobilio vairuotojas. Pati policija pranešė. Esu vienas iš 16 keleivių ir esu įvykio liudininkas“, – tikino į 15min besikreipęs vyras.

Kauno apskrities policija 15min patvirtino, kad įvyko žmogiškoji klaida – komentuojant sumaišyti faktai. Girtumas išties nustatytas ne „Mercedes-Benz“, bet „Toyota“ vairuotojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius