Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltinimai seksualiniu priekabiavimu urėdijoje virsta byla už šmeižtą

Buvęs valstybinės įmonės Vilniaus miškų urėdijos miškų urėdas Raimondas Ribačiauskas skundžiasi sugriautu gyvenimu ir ieško teisybės teisme: seksualiniu persekiojimu jį apkaltinusią kolegę Vilmą Labulienę siekia nuteisti už šmeižtą.
V.Labulienė (kairėje )su advokate teisme
V.Labulienė (kairėje )su advokate teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Buvęs valstybinės įmonės Vilniaus miškų urėdas R.Ribačiauskas privataus kaltinimo tvarka kreipėsi į teismą, siekdamas nubausti už šmeižtą seksualiniu persekiojimu jį apkaltinusią buvusią kolegę V.Labulienę.

Kol 50-metis R.Ribačiauskas vadovavo urėdijai, 34 metų V.Labulienė ėjo jo sekretorės referentės pareigas.

Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Algimantas Valantinas antradienio ankstų rytą surengė šioje byloje taikinamąjį posėdį.

Eksurėdas R.Ribačiauskas iškart pareiškė, kad nuo moters šmeižto nukentėjo jo šeima, reputacija, galų gale – jis neteko darbo, todėl apie susitaikymą negali būti nė kalbos.

Savo ruožtu V.Labulienė atsakė taip: „Kadangi man net nesiūlo taikytis... Ir aš nesijaučiu kalta! Aš nešmeižiau, aš tik dėsčiau faktus.“

Padaręs trumpą posėdžio pertrauką, teisėjas A.Valantinas paskelbė nutartį, kad šalims neradus kompromiso byla jau šį mėnesį bus nagrinėjama teisiamajame posėdyje.

Sekso skandalo trileris prasidėjo dar 2008-ųjų rugpjūtį, kai Vilniaus urėdijos darbuotojai išvyko į komandiruotę Ukrainoje. Į šią komandiruotę vyko ir urėdas R.Ribačiauskas, ir jo sekretorė, ir dar keletas kolegų.

Teigiama, kad valdingo būdo urėdas jau autobuse nurodė Vilmai sėsti šalia jo. Ir viešbutyje, kuriame delegacija įsikūrė, R.Ribačiauskas pavaldinei esą taip pat siūlė gyventi viename kambaryje.

Trečią valandą nakties į sekretorės mobilųjį iš urėdo telefono atskriejo tokio turinio trumpoji SMS žinutė: „Aš laukiu tavęs mažule.“

Kitos dienos popietę, pakeliui namo, V.Labulienė sulaukė tokio turinio pranešimo: „Džiaugsme, manau pralošei išloštą partiją, tai daugiau negu kvaila... Tu esi fantastinė moteris, gaila, kad viskas nuėjo velniop. Aišku viena — kad tu niekados negalėsi dirbti, jeigu tavo vadovas nebus tavo draugas, nenorėsi su juo pakalbėti, nenorėsi prie jo prisiglausti, arba jis yra šlykštus. Gero kelio, žavioji Vilma.“

R.Ribačiauskas tikino, kad iš jo gautos žinutės vėliau galėjo būti suredaguotos. Tačiau ekspertai patvirtino, jog V.Labulienės mobilusis tokių techninių galimybių neturi.

Darbe kasdien jausdama įtampą, o netrukus netgi sulaukusi užuominų išeiti iš darbo, tų pačių metų spalį V.Labulienė pateikė skundus lygių galimybių kontrolierei Aušrinei Burneikienei, Generalinei miškų urėdijai bei Aplinkos ministerijai.

V.Labulienė vis dėlto buvo atleista, tačiau pernai darbo sutartis dėl įvairių pažeidimų buvo nutraukta ir su Vilniaus urėdu R.Ribačiausku. Vėliau V.Labulienė buvo grąžinta į darbą, todėl atsiėmė pareiškimą dėl seksualinio priekabiavimo.

Po šios dienos teismo posėdžio moters advokatė Ona Vitartienė pabrėžė, jog R.Ribačiauskas yra sulaukęs kontrolierės A.Burneikienės įspėjimo, kad nepersekiotų V.Labulienės.

Gynėja ir jos klientė viliasi, jog visa iki šiol apie R.Ribačiauską surinkta medžiaga padės apsiginti šioje byloje dėl šmeižto.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./R.Ribačiauskas  teisme
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./R.Ribačiauskas teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius