-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalvarijos medikai kaltinami nė neapžiūrėję namo pasiuntę žiauriai sumuštą jaunuolį

Su 15min redakcija susisiekusi moteris pasakojo esanti pasipiktinusi Kalvarijos medikų darbu – šie neva sumušto jaunuolio net normaliai neapžiūrėję pasiuntė namo, kai iš tiesų jam buvo skilusi kaukolė ir į smegenis išsiliejęs kraujas. Kalvarijos ligoninės atstovai stebisi tokiais kaltinimais ir tikina: jaunuolis pats pabėgo iš ligoninės.
Greitoji pagalba
Asociatyvi iliustracija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Policijos registruojamų įvykių suvestinėje šis incidentas atspindėtas taip: birželio 17-ąją apie 14 val. prie namo Kalvarijoje, Ugniagesių gatvėje buvo sumuštas 1992 m. gimęs vaikinas, smurtu įtariamas 2000 m. gimęs jaunuolis.

Apie incidentą policijai pranešė brolis vėlų birželio 19-osios vakarą, 23 val. 13 min.

Nukentėjusysis nuvežtas į Marijampolės ligoninę, po apžiūros medikai nustatė jam kaukolės lūžį ir kraujo išsiliejimą į smegenis. Po šios diagnozės tolimesniam gydymui jis nuvežtas į Kauno klinikas, o policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sveikatos sutrikdymo (LR BK 138 str.).

Pasakojo apie medikų atsainumą

Kaip pasakojo su 15min susisiekusi moteris, sunkias traumas patyręs vaikinas medikų dėmesio sulaukė tik vėlai vakare, nors į ligoninę buvo pristatytas iškart po sumušimo.

„Sumušę jaunuoliai išsigando, jog nukritęs vaikinas jau nebereaguoja, todėl jie iškvietė greitąją“, – pasakojo moteris.

Wikimedia.org nuotr./Kumštis
Wikimedia.org nuotr./Kumštis

Anot jos, Kalvarijos greitosios pagalbos medikų ekipažas išvežė jį į ligoninę, tačiau čia jokios pagalbos nesuteikė, neiškvietė policijos, o tiesiog iš kvapo nustatę vaikino neblaivumą, jam liepė eiti namo.

„Jis neatsimena netgi, kaip parėjo namo. Pablogėjus būklei, jo brolis iškvietė greitąją ir policiją, jis buvo išvežtas į Marijampolės priėmimo skyrių, padarius galvos echoskopiją ir kitus tyrimus, tuojau išvežtas į Kauno klinikas dėl skilusios kaukolės ir į smegenis išsiliejusio kraujo.

Iki šiol protu nesuvokiama, kaip dirba savo darbą Kalvarijos medikai, kaip gali paleisti tokios būklės žmogų. Ir čia nebe pirmas kartas. Manau, daug žmonių atsirastų norinčių išsakyti savo nuomonę apie šią įstaigą“, – tikino moteris.

Jis neatsimena netgi, kaip parėjo namo.

Beje, moteris aiškina, kad policija delsė priimti pareiškimą dėl užpuolimo, todėl įvykis buvo užregistruotas ir suvestinėse atsidūrė tik po dviejų dienų.

Medikai: „Jis pabėgo“

Susisiekus su Kalvarijos ligoninės vyr. gydytoju Mantu Čėsna, šis sakė žinantis šį atvejį, tačiau neigė moters išsakytus kaltinimus.

„Medikai apžiūrėjo, viskas buvo padaryta, kaip priklauso, bet pagrindinis dalykas – jis pabėgo, – kalbėjo M.Čėsna. – Man sunku pakomentuoti, kas jam toliau atsitiko, bet šiandien ryte buvo susirinkimas, pasiaiškinau situaciją, kad jis tikrai buvo apžiūrėtas, kaip ir buvo tvarkoje, sąmoningas ir jis tiesiog sugalvojo ir išėjo iš gydymo įstaigos.“

Medikas pridūrė negalintis padėti žmonėms, kurie tos pagalbos nenori – priverstinio gydymo Lietuvoje nėra.

Beje, M.Čėsna teigė, kad į Kalvarijos ligoninę atvežus vaikiną, medikai neįtarė, kad jis – sumuštas.

„Žinau, kad greitoji dar kartą buvo iškviesta pas tą pacientą ir jau tada jį rado sumuštą, bet pas mus kai atvyko, jį rado gatvėje, bet netraktavo, kad jis sumuštas, tik lyg ir išgėręs, bet jis atsisakė pūsti į alkotesterį“, – sakė vyr. gydytojas.

M.Čėsna pažadėjo toliau gilintis į šią situaciją, nes dar neturėjo progos pakalbėti su pacientą apžiūrėjusiu gydytoju – šis dabar atostogauja.

„Bet bendrausime, nes įvykis neeilinis, todėl aiškinsimės“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius