-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalvarijos pasieniečiai nutraukė dviejų lietuvių kelionę į Austriją

Sustabdę iš Lietuvos į Austriją keleivius vežusį  mikroautobusą ir patikrinę juo vykusių asmenų dokumentus, Kalvarijos pasieniečiai išlaipino ir sulaikė iškart du keleivius. Naujosios Akmenės gyventojas pateikė suklastotą asmens tapatybės kortelę, o Jonavos rajono gyventojas pažeidė jam skirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.
Kalvarijos pasienietis
Kalvarijos pasienietis / VSAT archyvo nuotr.

Trečiadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį mikroautobusą „Volkswagen LT“. Juo į Austriją buvo vežami keleiviai. Pasieniečiai patikrino jų dokumentus.

Įtarimų iškart sukėlė vieno vyro pateikta lietuviška asmens tapatybės kortelė. VSAT pareigūnai nustatė, kad ji yra visiška klastotė, o dokumente nurodyti visai kiti duomenys nei yra tikrieji ją pateikusio keleivio. Netrukus išsiaiškinta, kad suklastota kortele bandė pasinaudoti 22-ejų Naujosios Akmenės gyventojas. Jį pasieniečiai sulaikė kartu su kitu šalia mikroautobusu važiavusiu keleiviu. Mat tikrindami šio 20-mečio Jonavos rajono gyventojo dokumentus Kalvarijos užkardos pareigūnai nustatė, kad Jonavos policija jam yra skyrusi kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Likusiems į Austriją mikroautobusu keliavusiems asmenims leista tęsti kelionę, o sulaikytieji buvo pristatyti į Kalvarijos užkardą. Padirbtą kortelę turėjusiam Naujosios Akmenės gyventojui dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytam vyrui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų, pažymima VSAT atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Jonavos rajono gyventoją pasieniečiai perdavė į Kalvarijos užkardą atvykusiems policijos pareigūnams.

Nuolatinės dokumentų kontrolės prie Šengeno vidaus sienos tarp Lietuvos ir Lenkijos nėra, tačiau čia prieš nelegalią migraciją kovojantys Kalvarijos pasieniečiai atlieka pasirinktinius patikrinimus. Iš viso jie sustabdo ir patikrina apie 0,6 proc. per Lietuvos ir Lenkijos sieną vykstančių automobilių. Beveik kasdien Kalvarijos pasieniečiai išaiškina įvairių nusikaltimų ir pažeidimų – neteisėtų migrantų ir kontrabandos gabenimo atvejų, dokumentų klastočių, sulaiko teisėsaugos ieškomų asmenų, vogtų automobilių ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius