Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė anglų teisėsaugos ieškotą visureigį „Audi Q5“

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą gabentą, įtariama, vogtą visureigį „Audi Q5“. Patikros metu paaiškėjo, kad šios transporto priemonės nuo kovo pradžios ieškojo Jungtinės Karalystės teisėsaugininkai.
Vogtas visureigis
Vogtas visureigis / VSAT nuotr.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiavusį Lietuvoje registruotą mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“ su automobiliams vežti skirta priekaba. Ant jos vairuotojas, 35 metų Panevėžio gyventojas, gabeno visureigį „Audi Q5“, paženklintą Jungtinės Karalystės registracijos numeriais.

Vyro turėti asmens ir vairuotos transporto priemonės dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį, kad 2016 metais pagaminto visureigio kėbulo numeriai nesutampa su įrašais angliškame jo registracijos liudijime.

Netrukus nustatyta, kad automobilis „Audi Q5“ nuo šių metų kovo pradžios kaip pavogtas ar neteisėtai nusavintas yra ieškomas Jungtinės Karalystės teisėsaugininkų.

Visureigis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje, o mikroautobuso vairuotojui leista tęsti kelionę. Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėję VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius