Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamuolys lieka teisėsaugos tinkle: vienas G.Janonio suėmimas baigėsi, bet prasideda kitas

Kamuolinių nusikalstamo susivienijimo vadeiva įvardijamas Giedrius Janonis, pravarde Kamuolys, nelaisvėje liks ilgiau, nei 4 metus ir vieną mėnesį – griežčiausios kardomosios priemonės terminas šiam kaltinamajam vėl yra tęsiamas.
Giedrius Janonis teisme
Giedrius Janonis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apygardos teismas pirmadienį po pietų paskelbė, kad griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas G.Janoniui gali būti taikoma.

Kaip pasakojo 15min, Kamuolinių lyderis buvo patekęs į keistoką teisinę situaciją, kuomet Apeliacinis teismas pripažino jo laikiną įkalinimą neproporcingai ilgu. Anksčiau Kauno teismas buvo leidęs laikyti Kamuolį visuomenės užribyje bent iki vasaros vidurio, tačiau sostinės teisėjai šį terminą sutrumpino iki gegužės 17 d.

Visgi pastarasis antradienis G.Janoniui–Kamuoliui su laisve nebus susijęs.

Kauno apygardos teisme yra dvi jo bylos, ir suėmimui vienoje pasibaigus, griežčiausia kardomoji priemonė jam paskirta kitoje byloje.
Pažymima, kad specialusis teismo posėdis tam, kad kaltinamasis ir toliau teisėtai liktų teisėsaugos žinioje, šį pirmadienio rytą surengtas ne prokuratūros, o būtent Kauno apygardos teismo iniciatyva.

Šį kaltinamąjį ginantis advokatas Ričardas Girdziušas iš anksto 15min buvo sakęs, kad jokio kito verdikto ir nebuvo galima tikėtis. Anot gynėjo, ilgiau nei 4 metus trunkantis asmens laikymas nelaisvėje be apkaltinamojo teismo nuosprendžio vertintinas kaip žmogaus teisių pažeidimas, bet nuo šiandien teisėsauga ir toliau turi formalų pagrindą laikyti G.Janonį nelaisvėje.

Juolab dar nenagrinėjamoje Kauno apygardos byloje, kurioje jam dabar ir skirtas suėmimas, Kamuoliui gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Maksimalios 3 mėnesių trukmės sankcijos terminas skaičiuojamas būtent nuo šios dienos (2022-05-16).

Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Milda Kryžė 15min pranešė, kad pagrįstais pripažinti du suėmimo taikymo pagrindai: būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti gresiančios itin griežtos baudžiamosios atsakomybės – laisvės atėmimo iki gyvos galvos, asmuo gali bėgti (slėptis) nuo teismo;
motyvuotai manytina, kad gali daryti naujus BPK 122 straipsnio 4 dalyje išvardintus nusikaltimus.

Šiandienė Kauno apygardos teismo nutartis dėl suėmimo vykdoma, tačiau gali būti apskųsta bei patikrinta apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius