Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanapių platintojo pasiteisinimas: „Radau, nusiskyniau didelę šaką, išsidžiovinau“

Narkotinėmis medžiagomis disponavę vyrai iš Kazlų Rūdos stos prieš teismą.
Klaipėdoje išaiškinti kanapių augintojai ir platintojai
Asociatyvi iliustracija: kanapės / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Bingelienė baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Kaltinimai pareikšti dviem vyrams – vienas, kaip įtariama, disponavo narkotikais be tikslo juos platinti, kitas – narkotinėmis medžiagomis disponavo bei jas pardavinėjo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad 2017 metų rugpjūčio pabaigoje Kazlų Rūdoje gyvenantis 31 metų Š.K. įsigijo, kaip jis pats teigia, kanapių už 5 eurus iš kito kaltinamojo, taip pat 31 metų Kazlų Rūdos gyventojo T.R.

Nusipirkęs narkotinių medžiagų, vyras nuvažiavo į vieną iš didžiųjų prekybos centrų. Folijos ryšulį su kanapėmis jis pasidėjo tarp priekinių sėdynių, į vietą, kur dedamas kavos ar kito gėrimo puodelis, ir nuėjo apsipirkti. Grįžęs iš parduotuvės atsisėdo į automobilį, tačiau išvažiuoti jam nepavyko, nes prie automobilio priėjo pareigūnas. Kaltinamasis Š.K. pats parodė narkotines medžiagas bei nurodė, kad tai antras kartas, kuomet jas įsigijo iš T.R.

Kvaišalų prekeivis tikino net nenorėjęs imti iš pirkėjo pinigų, nes pats suprato, kad kanapės esą yra nekokybiškos. Bet nereiklus pirkėjas vis tiek sumokėjo.

Atlikus kratą T.R. namuose, buvo rasti keli gramai kanapių bei svarstyklės, kuriomis, kaip įtariama, vyras sverdavo narkotines medžiagas. Kaltinamojo teigimu, rastas kanapes jis maždaug prieš mėnesį aptiko augančias Kazlų Rūdos rajone. Vyras teigia radęs du augalus, nuo vieno iš jų nuskynęs didelę šaką, parsivežęs į namus, išdžiovinęs, susmulkinęs ir vartojęs savo reikmėms.

Tai, kad už kanapes gavo iš Š.K. 5 eurus neneigia, tačiau, vyro teigimu, pinigų jis imti nenorėjo, mat kanapės buvo nekokybiškos. Kodėl narkotinėje medžiagoje buvo rasta kanapių dervos, vyras paaiškinti negalėjo.

Šį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, pažymima Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dviejų metų. O už disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, gresia laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius