Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Karmėlavos šaudynių įtariamojo Kauno teismas už mažametės išžaginimą nesuėmė: „Jis posėdžiuose net verkdavo“

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Evaldas Gražys sako, kad mažametę 2014 metais išžaginęs ir už tai nuteistas vyras, kuris ketvirtadienio naktį sužalojo savo dukrą ir jos sugyventinį, nebuvo laikomas suimtas, nes iki šiol laikėsi švelnesnių kardomųjų priemonių.
Iš įvykio vietos
Įvykio vietoje / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kauno apygardos teismas minėtą asmenį už mažametės išžaginimą ir seksualinį prievartavimą 2017 metų sausį nuteisė 9 metų laisvės atėmimo bausme, o Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija šį sprendimą paliko galioti praėjusį penktadienį paskelbtu sprendimu.

„Situacija toje byloje, kurioje jis buvo nuteistas, buvo tokia, kad jau pačioje tos bylos ikiteisminio tyrimo pradžioje jis buvo sulaikytas dviem paroms, tačiau buvo paleistas ir nutarime dėl paleidimo buvo nurodyta, kad nėra pagrindo taikyti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Jam buvo skirtos kitos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas nesilankyti nukentėjusiosios ir liudytojų gyvenamojoje vietoje, nebendrauti ir neieškoti ryšių su nukentėjusiąja ir liudytojais ir dokumentų paėmimas“, – BNS pasakojo E.Gražys.

„Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisminio nagrinėjimo metu, kaip matyti iš bylos duomenų, jis šių kardomųjų priemonių laikėsi, kontaktų neužmezginėjo, gyveno atskirai. Todėl teisėjas, išnagrinėjęs bylą, nematė pagrindo keisti kardomosios priemonės į griežtesnę. Norėčiau pažymėti, kad nebuvo ir prašymo tokio, kad reikėtų pakeisti, iš pačių nukentėjusių pusės, kurie turėjo atstovę, kad jie sakytų, kad jis kelia pavojų“, – aiškino jis.

Po antrosios instancijos teismo sprendimo, nuosprendis įsiteisėja. Kaip BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, naują nusikaltimą vyras įvykdė tuo metu, kai atsakingos institucijos ruošėsi nuosprendžio vykdymui. Jos teigimu, gegužės 12-osios nutartis iš Apeliacinio į Kauno apygardos teismą buvo persiųsta pirmadienį, o gauta Kaune – trečiadienį.

VIDEO: Seniūnė apie nusikaltimą Karmėlavoje: „Tėvas buvo teistas už dviejų dukrų tvirkinimą“

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės žiniomis, nutartis dar nebuvo perduota vykdyti policijos pareigūnams. Pasak jos, gavę teismo nutartį, pareigūnai turi dešimt darbo dienų asmeniui pristatyti į įkalinimo įstaigą.

VIDEO: Policija papasakojo daugiau detalių apie nusikaltimą Karmėlavoje

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas E.Gražys BNS taip pat sakė, kad apygardos teisme vyras posėdžiuose elgėsi ramiai, nerodė agresijos.

„Kiek aš domėjausi, jis posėdžiuose buvo ramus, net verkdavo, nebuvo pagrindo prašyti keisti kardomosios priemonės griežtesne. Spėju, kad galbūt tas Apeliacinio teismo sprendimas, kuriuo atmestas skundas, jį ir paskatino tam, bet, deja, teisėjas nėra ateities spėjikas, kaip ir kiti proceso dalyviai“, – svarstė jis.

Teisėjas atkreipė dėmesį, kad teismai ir taip sulaukia kritikos, kad per dažnai taiko kardomąją priemonę – suėmimą.

Ketvirtadienio naktį Kauno rajone esančiame Karmėlavos miestelyje vyras iš šaunamojo ginklo sužeidė dukrą ir jos sugyventinį, padegė namą ir mirtinai susižalojo.

Moterį iš degančio namo išgelbėjo atvykę policijos pareigūnai, ji gydoma ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius