-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karštais pėdsakais po šūvių Vilniuje J.Barono neradusi policija: „Anksčiau ar vėliau bus sulaikytas“

Po to, kai sostinės Antakalnio rajono kavinėje nuaidėjo šūviai ir buvo sužeista mergina, pareigūnai ieško pramogų pasaulio atstovės Oksanos Pikul brolio. Policininkai pripažįsta, kad Joną Baroną tikėtasi sulaikyti ir apklausti jei ne pirmomis valandomis, tai pirmomis paromis po didelį visuomenės ažiotažą sukėlusio įvykio. Praėjus 10-čiai dienų, pareigūnai nenuleidžia rankų – seklių duomenimis, šio asmens toli ieškoti nereikia, o kad jis bus rastas, abejonių nekyla: tai tik laiko klausimas.
Saulius Gagas
Sostinės komisaras Saulius Gagas rodo ieškomojo nuotrauką / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vienas tyrimui artimas pareigūnas 15min pripažino, kad ir šiuo atveju policija būtų dirbusi įprastais neviešais metodais, jei ne paviešinta aplinkybė, jog su šaudymu tiesiogiai gali būti susijęs atlikėjos Oksanos Pikul-Jasaitienės brolis Jonas. Policijai teko surengti specialią spaudos konferenciją, Vilniaus apskrities komisaras Saulius Gagas parodė visuomenei ieškomo asmens nuotrauką.

15min šaltinių teigimu, šiuo atveju sekliai tikėjosi sučiupti ieškomą asmenį, kaip tokiais atvejais sakoma, karštais pėdsakais – kol jis nespėjo nei toli išvykti, nei kažkaip užsimaskuoti, nei imtis kitų veiksmų, galinčių padėti jam ilgai slapstytis. Vis dėlto greito rezultato paieškos ir dalinis jų viešumas šiuo atveju nedavė.

Suprasti akimirksniu

  • Rugpjūčio 21 d., pirmadienį, 18.35 val., Vilniuje, Antakalnio gatvėje 44, lauko kavinėje „Charlie Pizza“, tarp grupės asmenų įvyko konfliktas, per jį panaudotas ginklas. Šaunamąjį ginklą naudojo vienas asmuo, iššauta ne mažiau nei 4 kartus.
  • Per įvykį atsitiktinai nukentėjo prie kito staliuko sėdėjusi kavinės lankytoja. 26 metų mergina dėl šautinės žaizdos kojoje išvežta į ligoninę.
  • Pas įtariamuosius šaudymu kavinėje vėliau policija atlikto kratas ir rado 4,5 tūkst. netikrų eurų, narkotikų – kanapių ir kokaino. Įtariamieji žinomi policijai, anksčiau teisti. Iš viso sulaikyti keturi 22–46 metų vyrai.
  • Tuo metu dar vienas įtariamasis nuo policijos pasislėpė. O.Pikul broliui J.Baronui rugpjūčio 23 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas už akių skyrė suėmimą. 22 metų vaikinas ieškomas iki šiol.

Dabar pareigūnai guodžiasi, kad jiems nėra nustatyto konkretaus termino, per kiek laiko privaloma rasti J.Baroną. Žinoma, teisėsaugininkams patiems knieti padaryti tai kuo greičiau, kad tyrimas pasistūmėtų.

„Tiesiogiai jokie kaltinimai jam nėra pareikšti. Jis ieškomas pirmiausia kaip asmuo, kurį policija norėtų apklausti. Ir jis nėra toks vienintelis – jis tik vienas iš asmenų, kurie įtariami dalyvavę tame incidente“, – 15min aiškino vienas pareigūnas.

Viešai ir oficialiai komentuoti konkrečiai atliekamų paieškos veiksmų ir eigos kriminalistai šiuo metu nelinkę. Jie tik pabrėžia, kad nesėdi ir nelaukia, kol J.Baronas pats pasirodys, o užsiima „aktyviais paieškos veiksmais.“

Galbūt kriminalistams jau būtų pats metas išplėsti paieškų geografiją ir pasirūpinti J.Barono Europos arešto orderiu? Teigiama, kad su šios procedūros formalumais neskubama, nes tyrėjai turi žinių, jog toli J.Barono ieškoti nereikia (jis turėtų būti kažkur Lietuvoje, galbūt netgi Vilniuje).

„Tai tik laiko klausimas – anksčiau ar vėliau jis vis tiek bus sulaikytas“, – tvirtina pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius