Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 11 /18:51

Kaukėti pareigūnai buvo atvežę įtariamąjį prie duobių, kur rasta nužudyta mergina

Šeštadienio pavakarę – įtariamųjų parodymų patikrinimas įvykio vietoje, kur buvo rastas pagrindinis Ievos Strazdauskaitės nužudymo bylos įkaltis. Nusikaltimo vietoje temstant pasirodė ir „Aro" pareigūnai. Tyrėjai darbavosi iki sutemų.
Įvykio vietoje
Pirmasis į parodymų patikrinimo vietą atvežtas tas įtariamasis, kuris šeštadienį socialiniuose tinkluose sulaukė prakeiksmų lavinos. / Giedrės Minelgaitės / „Rinkos aikštės“ nuotr.

Visus pašalinius asmenis atitraukę maždaug 400 metrų atstumu, teisėsaugininkai šeštadienio vakarą Kėdainių rajone, Daukšių aerodromo teritorijoje, atliko svarbų procesinį veiksmą.

Iš pradžių kaukėti pareigūnai autobusiuku prie duobių, kur buvo rastas merginos kūnas, atvežė pirmąjį įtariamąjį. Tikslas – parodymų patikrinimas įvykio vietoje.

Teigiama, kad pirmasis į parodymų patikrinimo vietą atvežtas būtent tas įtariamasis, kuris šeštadienį socialiniuose tinkluose sulaukė prakeiksmų lavinos.


Kaip pasakoja rinkosaikste.lt, juodą kriminalinės policijos autobusiuką su bent vienu įtariamuoju viduje atlydėjo du policijos pareigūnų ekipažai. Įtariamasis buvo atvežtas apie 17 valandą, parodymus jis davė maždaug dvidešimt minučių.

Jis ne tik nuvedė tyrėjus prie abiejų duobių, bet ir parodė kelias kitas vietas šalia Kėdainių esančiame miškelyje, galimai susijusias su nusikaltimu.

Įtariamojo rankos buvo surakintos antrankiais. Antrankiai – grandine pritvirtinti prie vieno iš kaukėtų pareigūnų.

VIDEO: Vieta miške, kuriame rastas Ievos Strazdauskaitės kūnas

Išsyk po parodymų davimo įtariamasis buvo įsodintas atgal į autobusiuką ir išvežtas.

Manyta, kad šiai procedūrai į Daukšių aerodromo pakraštį gali būti atgabenti visi šeši įtariamieji.

Tyrėjai miške šeštadienio vakarą darbavosi ir sutemus.

Nusikaltimo vietoje temstant pasirodė ir „Aro" pareigūnai, mini „Rinkos aikštė“. Tyrėjai darbavosi iki sutemų.

Pasak liudininkų, visą šią dieną pro rezonansinės žmogžudystės įkalčių tyrimo vietą važinėjo būriai smalsuolių. Policijos ekipažui teko saugoti ją, kad niekas nebūtų sutrypta, kol neatlikti minėti procesiniai veiksmai – parodymų patikrinimas vietoje.

Penktadienį iš pradžių buvo pranešta apie keturis sulaikytus 23-26 metų įtariamuosius, anksčiau teistus už vagystes, plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus. Tą patį vakarą įtariamųjų skaičius išaugo iki šešių.

Suprasti akimirksniu

  • Prabangiu 2016 m. laidos automobiliu „Audi A7“ Ieva Strazdauskaitė kovo 5 d. apie 16.30 val. išvyko iš Plungės, kur savaitgalį lankė tėvus.
  • 25 metų mergina planavo grįžti į Vilnių pas sužadėtinį, kurio tėvas yra klestintis Plungės regiono verslininkas.
  • Pavakarę, plungiškei pasiekus Elektrėnus, dingo jos mobilusis ryšys.
  • Naktį iš sekmadienio į pirmadienį „Audi A7“ rastas miško vietovėje prie Žeimių (Jonavos r.).
  • Kovo 10 d. paaiškėjo, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta būtent dėl automobilio. Aukos kūnas buvo atkastas Kėdainių rajone.
  • Sulaikyti 6 įtariamieji romų tautybės vaikinai, dauguma jų iš Kėdainių.

Dėl vakar Kėdainių rajone rastos Ievos Strazdauskaitės nužudymo kaltinami vienos šeimos nariai. „Lietuvos ryto“ televizijoje duodamas interviu šeštadienį tai patvirtino policijos komisaras Linas Pernavas.

Bent du iš keturių giminaičių yra broliai. Koks tiksliai giminystės ryšys sieja visą ketvertą, kol kas neaišku.

Minėtame interviu televizijai L.Pernavas itin kritiškai atsiliepė apie įtariamųjų mentalitetą ir pasaulėjautą: „Tokie asmenys, tokios padugnės kaip šie, neturi jokių socialinių įgūdžių. Jie gyvena iš pašalpų, verčiasi atsitiktine, dažnai nusikalstama veikla. Jie nenori mokytis ir nesimoko, neturi smegenų ir neturi kuo mąstyti. Tuomet prasideda neprognozuojami veiksmai, neprognozuojami nusikaltimai. Tokius nusikaltimus sunku tirti, nes jie visiškai kertasi su sveika logika.“

Premjeras Saulius Skvernelis šeštadienį viešai žiniasklaidai pareiškė, kad jei įtariamųjų kaltė bus įrodyta, vienintelė jiems tinkama bausmė yra kalėjimas iki gyvos galvos, be teisės išeiti į laisvę.

Sekmadienį pareigūnai planuoja kreiptis į teismą, kuris spręs, kurie iš įtariamųjų laikinas 48 valandų sulaikymas gali būti pagrįstai pakeistas ilgesnio termino kardomąja priemone (suėmimu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius