Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaukėtų užpuolikų sulaukę Sartininkų gyventojai: jaučiamės labai nesaugūs

Pirmadienį Tauragės rajone esantį Sartininkų kaimą sukrėtė netikėtas įvykis – pavakarę į miestelį atvyko trys automobiliai, iš kurių iššoko 13 kaukėtų vaikinų ir perbėgę kaimą sumušė tris pavėsinėje sėdėjusius vyrus. Nors apie įvykį policija pranešė prieš porą dienų, tačiau kaimo bendruomenei įkėlus vaizdo kamerų įrašus į socialinius tinklus, aiškėja daugiau įncidento detalių.

Policijos departamentas pirmadienio kriminalinių įvykių suvestinėje apie incidentą pranešė lakoniškai – apie 17 val. Sartininkų kaime grupė asmenų sumušė 1999, 1991 ir 1983 metais gimusius vyrus. Vienas iš užpuolikų turėjo daiktą, panašų į ginklą.

„Nukentėjusieji dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą nesikreipė. Įtariamieji ieškomi. Pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – rašyta tuomet.

Vis dėlto, pati bendruomenė, įkėlusi į feisbuką vaizdo kamerų užfiksuotas nuotraukas ir įrašus teigia, kad tąkart kaime „išaušo siaubo diena“.

„Vidury baltos dienos po kaimą lakstė gauja, galimai ginkluotų, kaukėtų jaunuolių. Ačiū Dievui, o labiausiai rajono valdžiai , kad po gaisrų kaime buvo įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, kurios ir užfiksavo gaujos siautėjimą“, – rašoma Kaimo bendruomenės „Sartupietis“ paskyroje.

„Nusprendėme paviešinti, nes jaučiamės labai nesaugūs“, – priduria jie.

Anot gyventojų, pirmadienį į Sartininkus trimis automobiliais atvyko 13 žmonių ir palikę transporto priemones nuošalioje gatvėje, perbėgo per visą kaimą bei sumušė pavėsinėje sėdėjusius tris vyrus.

Specialiąsias tarnybas tuomet iškvietė kiti vietos gyventojai, tačiau bendruomenė sako esanti šiek tiek nusivylusi pareigūnų darbu.

„Kiek apmaudu, kad policijai labiau rūpėjo išsiaiškinti ar nukentėję asmenys yra neblaivūs, nei operatyviai reaguoti į galimai ginkluotus nusikaltėlius“, – teigiama bendruomenės paskyroje.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis taip pat įsitraukė į diskusijas po paviešintu vaizdo įrašu ir patikino, kad policija atlieka savo darbą.

„Įtariamieji buvo nustatyti tą patį vakarą(...) Tikėtina, kad jau šiandien jiems bus pareikšti įtarimai“, – rašė R. Matonis.

Jis taip pat pabrėžė, kad patikrinti apie įvykį pranešusių asmenų blaivumą, turint omenyje tai, kad dėl girtumo parodymai gali būti netikslūs ar vėliau keistis, yra normali praktika.

Ketvirtadienio popietę išplatintame pranešime Tauragės apskrities policija dar kartą detalizavo savo veiksmus, siekiant išaiškinti šį incidentą.

Anot jos, pirmieji policininkai įvykio vietoje buvo jau po 24 minučių, tačiau rado tik nukentėjusiuosius, o užpuolikai jau buvo pasišalinę.

Netrukus į muštynes sukėlusių vaikinų paiešką įsijungė dar penki policijos ekipažai, o bendruomenės nariams aktyviai padedant, įtariamieji buvo nustatyti dar tą patį vakarą.

Teisėsaugos teigimu, incidento organizatoriui jau pareikšti įtarimai, jam ir kitiems asmenims už šį įvykį gali grėsti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

„Policijos pareigūnai dėkoja piliečiams už pagalbą aiškinantis šio įvykio aplinkybes. Džiaugiamės bendruomenės įsitraukimu į visuomenės saugumo veiklą bei aktyvų bendradarbiavimą su institucijomis“, – pabrėžiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius