Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 08 /15:28

Kaune demaskuota nelegali alkoholio gamykla: sulaikyta gėrimų už 150 000 eurų, policija perspėja vartotojus

Antradienį Kauno apskrities policija ir Kauno apygardos prokuratūra paskelbė apie Kauno mieste, gamybiniame angare rastą nelegalią garsių alkoholio gamintojų produktų klastočių gamyklą. Sulaikyto nelegalaus alkoholio vertė siekia 150 000 eurų. Įtariama, kad kaip alkoholiniai gėrimai sufasuotas sveikatai ypač pavojingas denatūruotas etilo alkoholis.
Policija aptiko alkoholio klastotes
Policija aptiko alkoholio klastotes / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nelegaliame fabrikėlyje buvo gaminamos „Absolut“, „Espolon“, „Finlandia“ , „Wodka Gorbatschov“, „Rusky Standart“ klostotės. Pareigūnai aptiko gamyboje naudojamą įvairią įrangą: taros plovimo, skysčio išpilstymo, filtravimo bei dar tris įrenginius, skirtus klijuoti etiketėms. Aptikta įranga – itin profesionali ir sudėtinga. Rasta ir etikečių, įvairios taros, kamščių, imituojančių žymių prekių alkoholinius gėrimus.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Egidijaus Zuzevičiaus, ikiteisminis tyrimas pradėtas lapkričio 7 d. Vienas iš įtariamųjų buvo sulaikytas Kauno mieste. Jo sustabdytame automobilyje aptikta dalis nelegaliai pagaminto alkoholio. Vėliau atliktos kratos ir įtariamųjų namuose. Ten taip pat rasta nelegalių prekių. Pėdsakai nuvedė ir į pačią gamyklą.

„Operacijos metu Kauno mieste išaiškinta stambi pogrindinė falsifikuotų gėrimų gamykla, įsikūrusi gamyklinėse patalpose – angare. Šalia veiklą vykdė kitos įmonės. Rasta apie 2000 vnt. 3 litrų talpos pakuočių. Apie 1000 vnt. – degtinės „Absolut“, 400 vnt. – „Standart“, 200 vnt. – „Wodka Gorbatschov“. Visa nelegalaus alkoholio vertė – apie 150 000 eurų. Viena trijų litrų pakuotė rinkoje buvo realizuojama po 16 eurų.

Rasta 21 toninė talpykla. Iš viso – apie 20 tonų skysčio. Produkcija skirta Skandinavijos rinkai. Didžioji dalis alkoholio – techninis spiritas, itin pavojingas žmogaus sveikatai. Todėl noriu įspėti gyventojus, kad jeigu jie perka tariamai iš kažkur atgabentus alkoholinius gėrimus, kurie nėra pažymėti Lietuvos banderolėmis, jie rizikuoja savo gyvybe ir sveikata“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė Rima Zieniuvienė, Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkė.

VIDEO: Kauno policija aptiko alkoholio klastojimo gamyklą

Pareigūnė prisiminė, kad pastarąjį kartą tokia didelė nelegalaus alkoholio gamykla buvo sulaikyta prieš septynerius metus.

Šiuo metu aiškinamasi denatūruoto etilo alkoholio skiedinio sudėtis bei gamintojai, šiuo klausimu bendradarbiaujama su muitinės pareigūnais.

Buvo sulaikyti trys Kauno rajono gyventojai. Du jų – suimti. Vienas sulaikytasis – 25-rių metų vyras – anksčiau buvo teistas už pasipriešinimą policijos pareigūnui. Kita sulaikytoji – 59-rių metų moteris. Jų šeimyniniai saitai nesieja. Trečiasis įtariamasis buvo tik apklaustas.

Gamykloje aptiktas ir nelegaliai laikytis ginklas.

Nusikalstama veikla, pasak pareigūnų, angare vykdyta apie metus. Žvalgybiniai veiksmai vykdyti daugiau nei pusę metų.

Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

VIDEO: Kaune aptikta nelegali alkoholio gamykla, masiškai klastojusi žinomus prekės ženklus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas