-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 14 /10:48

Kaune liepsnojo „Ekonovus“ šiukšlių rūšiavimo angaras, aplinkosaugininkai žada įmonę tikrinti

Ketvirtadienio naktį gautas pranešimas apie gaisrą Kauno Vandžiogalos plente. Buvo pranešta, kad dega sandėlis. Po šio įvykio aplinkosaugininkai žada pradėti neplaninį įmonės patikrinimą.
Gaisras „Ekonovus“ angare
Gaisras „Ekonovus“ angare / Feisbuko grupės „Domeikava“ nuotr.

Pagalbos šauksmo sulaukta apie pirmą valandą nakties. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai išvydo atvira liepsna degantį UAB „Ekonovus“ angarą.

200 kvadratinių metrų dydžio metalinis apskardintas pastatas naudojamas šiukšlių laikymui, jų rūšiavimui.

Gaisro metu sudegė ir apdegė angare esančios rūšiuojamos šiukšlės. Nuo pastato patraukti du autokrautuvai.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį sulaukėme pranešimo apie mūsų bendrovei priklausančiame antrinių žaliavų rūšiavimo angare kilusį gaisrą. Laimei, jo metu žmonės nenukentėjo – sudegė angare buvusios atliekos bei įranga, taip pat apgadintas pats angaras.

Tikslūs nuostoliai kol kas yra nustatinėjami. Šiuo metu pradėtas tyrimas gaisro priežasčiai nustatyti, todėl esame pasiruošę bendradarbiauti su atsakingomis institucijomis, suteikiant jiems visą reikalingą informaciją“, – situaciją pakomentavo atliekų tvarkymo bendrovės „Ekonovus“ generalinis direktorius Romas Draskinis.

Aplinkos apsaugos departamento teigimu, angare degė pakuočių atliekos, apie 90 proc. jų sudaro popierius ir kartonas, likusį dešimtadalį – plastikas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS informavo, kad pusę penkių ryte gaisras jau buvo likviduotas, ugniagesiai liko įvykio vietoje vykdyti baigiamuosius darbus.

Apie antrą valandą nakties į įvykio vietą atvyko aplinkosaugininkai, iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji laboratorija oro taršai matuoti.

„Po naktį įvykusio gaisro vienoje Kauno atliekų tvarkymo įmonėje Aplinkos apsaugos departamentas pradės neplaninį įmonės patikrinimą“, – departamento pranešime cituojamas Kauno aplinkos kokybės skyriaus vedėjas Vaidas Laukys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius