Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 08 /20:29

Kaune nukrito funikulierius: septyni vaikai išvežti į ligoninę, neblaivus mašinistas sulaikytas

Penktadienio vakarą gautas pranešimas, kad Kaune nukrito funikulierius, yra sužeistų žmonių. Paaiškėjo, kad į incidentą pateko iš Šiaulių atvykę vaikai. Pareigūnai funikulieriaus mašinistui nustatė lengvą girtumo laipsnį.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC), pranešimas apie įvykį gautas 17.14 val. Pranešėjas nurodė, kad Kaune, Putvinskio g., nukrito funikulierius, yra sužeistų vaikų. Į įvykio vietą išsiųstos Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, medikai, policijos pareigūnų ekipažas.

VIDEO: Kaune krito funikulierius su vaikais

Vaikams nustatyti sumušimai

Kauno greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties Pamainos gydytojas 15min pranešė, kad į įvykio vietą išsiųstos 6 greitosios. Tuo tarpu policija BNS pranešė, kad nelaimės metu funikulieriuje buvo 32 vaikai.

„Pirminiais duomenimis, septyni vaikai yra pristatyti į gydymo įstaigą apžiūrai, pirminiais duomenimis, rimtų sužalojimų nėra pastebėta, vaikai labiau išsigandę, yra ištikti šoko. Pareigūnai aiškinasi aplinkybes, dėl ko galėjo nukristi funikulierus“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė.

Pirminiais duomenimis vaikams nustatyti rankų, kojų, nugaros sumušimai.

24 nukentėję vaikai nuvežti į Vilijampolės socialinės globos namus Apuolės gatvėje, kur jiems teikiama ir psichologinė pagalba.

Pavakarę GMP stoties pamainos vyresnysis gydytojas 15min informavo, kad į Kauno klinikas paguldyti aštuoni vaikai, o dar 24 nukentėję nepilnamečiai nuvežti į Vilijampolės socialinės globos namus Apuolės gatvėje, kur jiems yra teikiama ir psichologinė pagalba. „Kaklo traumos ir taip toliau“, – sužalojimų, kuriuos patyrė vaikai, itin detalizuoti nebuvo linkęs medikas.

Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, įvykus nelaimei darbą pradėjo savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija. Įvertinus visas aplinkybes, komisijos nariai nusprendė sužalojimų išvengusius moksleivius pristatyti į Apuolės gatvėje esančią Kauno specialiąją mokyklą. Ten vaikai buvo pavalgydinti, su jais dirbo du į vietą iškviesti psichologai.

Apie 20 val. autobusas su iš Šiaulių atvykusiais moksleiviais bei policijos ir greitosios pagalbos palyda pajudėjo į Kauno klinikas. Ten pasiėmus 7 iš ligoninės išleidžiamus vaikus autobusas išvyko atgal į Šiaulius.

Vienas į nelaimę patekęs vaikas lieka Kauno klinikose.

Neblaivus mašinistas sulaikytas

Į incidentą pateko grupė vaikų, atvykusių iš Šiaulių. 15min jie pasakojo, kad leidosi funikulieriumi, kai jis staiga sustojo. Į jį įlipęs darbuotojas, pasak vaikų, kažką taisė ir įspėjo, kad šie laikytųsi. Tuomet funikulierius pradėjo leistis žemyn.

Šis darbuotojas – funikulieriaus mašinistas. Jį apklausė policijos pareigūnai.

Vaikai pasakojo, kad nuo šio vyro sklido alkoholio kvapas. Pareigūnams patikrinus jo blaivumą paaiškėjo, kad funikulieriaus mašinistas yra neblaivus. Kauno pareigūnų išplatintoje informacijoje teigiama, kad mašinistui nustatytas 0,69 promilės girtumas, tačiau įvykio vietoje buvusio 15min fotografo Eriko Ovčarenkos užiksuotame blaivumo patikrinime matyti, kad alkotesteris rodė dar didesnius skaičius – 0,82 promilės.

VIDEO: Policijos atstovas apie nelaimę funikulieriuje: „Vaikai didesnių sužalojimų išvengė“

Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas BNS teigė, kad funikulieriaus mašinistas sulaikytas 48 valandoms.

Policija nelaimę tirs arba pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalį (nežymus mažamečių sužalojimas) arba pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnį (nesunkus sveikatos sutrikdymas).

„Kai bus patikrintos visos aplinkybės, bus sprendžiama dėl įmonės darbuotojo atsakomybės. Skaudi nelaimė, ačiū Dievui, neįvyko skaudesnių pasekmių. Nė vieno vaiko gyvybei nėra pavojaus“, – BNS sakė D. Žukauskas.

Apie 18.24 val. vaikai buvo susodinti į autobusą ir su policijos palyda išvyko iš nelaimės vietos.

Savininkų laukia rimtas pokalbis

Žaliakalnio funikulierius 1993 metais buvo privatizuotas, o 2003 metais jį įsigijo ir iki šiol eksploatuoja privataus kapitalo įmonė „Kauno liftai“.

Kaip išplatintame pranešime sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, bendrovės savininkai sulauks rimto pokalbio.

„Tai yra protu nesuvokiamas įvykis. Ačiū Dievui, kad išvengėme didelės tragedijos. Palaikau nuolatinį ryšį su Kauno policijos vadovu Dariumi Žukausku ir Kauno greitosios pagalbos stoties vadu Nerijumi Mikelioniu. Kaunas tinkamai pasirūpins visais į nelaimę patekusiais vaikais. Šitas funikulierius priklauso ne savivaldybei, o privačiai kompanijai „Kauno liftai“. Su įmonės vadovybe laukia labai rimtas pokalbis apie jų atsakomybę ir veiksmus, kad tokie dalykai nepasikartotų“, – cituojamas Kauno meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius