Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune nuteista vagišių gauja: grobė nesirinkdami – nuo kramtomos gumos iki seifų

Trečiadienį Kauno apygardos teisme nuosprendį išklausė 30-metis kaunietis Aurimas Adomaitis, 2015 metais su bendrininkais plėšęs parduotuves, garažus, apšvarinęs ir butą. Grobė jis viską, kas pasitaikė po ranka: nuo kramtomos gumos, papuošalų iki seifų. Ne visi įsibrovimai į patalpas buvo sėkmingi.
Antrankiai
Antrankiai/ Asociatyvi nuotr. / Šiaulių apylinkės teismo nuotr,

Kaip informuoja Kauno apygardos teismas, 2015 metų sausio mėnesį A.Adomaitis kartu su kėdainiečiu Modestu Paškevičiumi, kauniečiu Vaidotu Naviku ir Raseinių rajono gyventoju Audriumi Rupeika įsibrovė į Kėdainių rajone esančios parduotuvės patalpas ir pagrobė metalinį seifą su jame buvusiais pinigais ir įvairių prekių: alkoholinių gėrimų, cigarečių, saldainių ir kramtomosios gumos. Dėl šios nusikalstamos veikos parduotuvė patyrė daugiau nei 2,5 tūkst. Eur žalą.

Tų pačių metų vasarį A.Adomaitis su dviem ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais bendrininkais bandė įsibrauti į Kauno rajone esančias „Lietuvos pašto“ patalpas, tačiau suveikė čia įrengta signalizacija. Dėl išdaužto lango, sugadintų saugyklos durų ir seifo paštui padaryta beveik 800 Eur žala.

Po kelių dienų kaunietis, vėlgi veikdamas bendrininkų grupėje kartu su dviem ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, įsibrovė į Raseinių rajone esančią parduotuvę, iš čia pagrobė kasos stalčiuje buvusius pinigus ir įvairių elektrinių įrankių: pjūklų, žoliapjovių ir pan. Taip parduotuvei buvo padaryta 10 tūkst. Eur turtinė žala.

2015 m. balandžio mėnesį per dvi dienas A.Adomaitis, padedamas bendrininkų, įsibrovė į du fiziniams asmenims priklausančius garažus Kėdainių rajone. Vieno garažo savininkas neteko turto už 750 Eur, kitam pasikėsinta padaryti žalos už 8 000 Eur. Dėl dalyvavimo įsibraunant į vieną iš garažų kartu su A.Adomaičiu buvo teisiamas ir raseiniškis Deividas Venys.

Tų pačių metų liepos mėnesį kartu su dviem ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais bendrininkais kaltinamasis iš buto Kaune pagrobė pinigų, juvelyrinių dirbinių, parfumerijos ir kosmetikos priemonių už 31,5 tūkst. eurų, pasiėmė ir tame pačiame bute rastą dujinį pistoletą.

Nors kaltinamasis A.Adomaitis ikiteisminio nagrinėjimo metu savo kaltės nepripažino, teismas jo kaltę įrodė byloje surinktais duomenimis ir skyrė jam 6 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimą pataisos namuose.

Bendrininkai, atsižvelgus į jų vaidmenį darant nusikaltimus, nuteisti laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu: raseiniškis A.Rupeika – laisvės atėmimu 3 metams, kaunietis V.Navikas – laisvės atėmimu 2 metams 6 mėnesiams, kėdainietis M.Paškevičius – laisvės apribojimu 1 metams 4 mėnesiams, raseiniškis D.Venys – laisvės apribojimu 1 metams 2 mėnesiams.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius