Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune nuteistas petankės federacijos lėšas pasisavinęs steigėjas Robertas Reklaitis

Kauno apygardos teismas pirmadienį kaltu pripažino Petankės federacijos steigėją Robertą Reklaitį, kuris kaltintas nusikalstamu būdu įgijus beveik 700 tūkst. eurų federacijos lėšų.
Robertas Reklaitis teisme
Robertas Reklaitis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešė teismas, R.Reklaičiui skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams taip pat nuspręsta konfiskuoti nusikalstamu būdu gautus 692 tūkst. eurų.

R.Reklaitis kaltintas, kad 2006–2008 metais, veikdamas tyčia ir turėdamas nusikalstamą tikslą – sukčiaujant įgyti didelės vertės svetimą turtą, apgaule savo ir kitų naudai įgijo Lietuvos petankės federacijai priklausiusius 2 mln. 130 tūkst. litų (per 600 tūkst. eurų).

Taip pat jis kaltintas, kad 2009–2010 metais iš federacijos kasos ir banko sąskaitos asmeniniams tikslams paėmė 262 tūkst. litų (apie 76 tūkst. eurų), juos išleido, o išlaidų nepagrindė pateisinančiais dokumentais.

Kaltinamasis savo kaltę neigė, teigdamas, kad šių nusikalstamų veikų nepadarė, federacijos piniginių lėšų apgaule savo ir kitų asmenų naudai neįgijo ir nepasisavino. Tačiau teismas šiuos jo parodymus vertino kaip gynybos versiją ir atmetė, nes jie paneigti byloje ištirtais įrodymais.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius