Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune pareigūnai tikrino visą parą alkoholiu prekiaujančius barus

Kaune vykdomos tikslinės priemonės dėl Alkoholio kontrolės įstatymo normų pažeidimų.
Alkoholis
Alkoholis / Kauno apskrities VPK nuotr.

Siekdami užkirsti kelią nuolat, sąmoningai bei piktybiškai pasikartojantiems teisės pažeidimams susėjusiems su alkoholio vartojimu bei užtikrinant Lietuvos Respublikos Alkoholio kontrolės įstatymo normas, Kauno miesto Centro policijos komisariato Viešosios policijos pareigūnai vykdė barų, kurie prekiauja alkoholiniais gėrimais visą parą, patikrinimus.

Kauno apskrities VPK nuotr./Baras
Kauno apskrities VPK nuotr./Baras

Kauno apskrities VPK praneša, kad patikrinimo metu Kaune, Šv.Gertrūdos gatvėje 10, prie bendrovės „Kristroma“ pastebėtas K.M., kuris pro baro duris išsinešė du atidarytus 0,75 l. talpos butelius šampano. Veiverių gatvėje 47 L, prie baro „Laviltė“ durų, pastebėtas R.K., kuris rankoje nešėsi užkimštą 1.5 l talpos stiklinį butelį brendžio. Jo banderolė ir pakuotė buvo pažeista. Taip pat pastebėta K.M., kuri rankoje turėjo atidarytą 0.33 l. talpos stiklinį butelį sidro.

Nustatyta, kad baro „Laviltė“ barmenė I.L. ir bendrovės „Kristroma“ baro barmenė V.L. minėtiems asmenims pardavė alkoholinius gėrimus pažeisdamos LR Alkoholio kontrolės įstatyme numatytas normas. Jų atžvilgiu buvo pradėtos administracinio teisės pažeidimo bylos dėl prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimo bei prekybos ir viešojo maitinimo įmonių darbuotojų padarytų kitų prekybos alkoholiniais gėrimais (įskaitant alų) taisyklių pažeidimo.

Šis pažeidimas užtraukia baudą nuo 50 litų iki 100 litų su alkoholinių gėrimų (įskaitant alų) konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Kauno apskrities policija informuoja, jog alkoholiniai gėrimai nuo 22 val. iki 8 val. gali būti parduodami tik atidarytoje taroje ir vartojami vietoje, t.y. turi būti tenkinamos abi sąlygos. Todėl atsakomybei atsirasti pakanka to, kad alkoholiniai gėrimai nebuvo suvartoti vietoje, nors ir buvo parduoti atidarytoje pakuotėje. Įstatymų leidėjas nenustatė priemonių, kurių reikėtų imtis ūkio subjektui, kad Alkoholio kontrolės įstatymo nustatytas reikalavimas nuo 22 val. iki 8 val. parduoti alkoholinius gėrimus tik vartoti vietoje būtų įvykdytas. Tokias priemones gali pasirinkti patys ūkio subjektai, tačiau jos turi būti efektyvios, kad užtikrintų Alkoholio kontrolės įstatyme nustatytų imperatyvų laikymąsi.

Policijos komisariatas įvertinęs tokių barų daromus pažeidimus kiekvienu atveju surinktą medžiagą perduoda Kauno miesto savivaldybei ir Narkotikų tabako ir alkoholio kontrolės departamentui spręsti dėl sankcijų taikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius