Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune „pasižymėjo“ „Mercedes“ vairuotojai: vienas nepaiso nuobaudų, kitas skriejo 160 km/val.

Kauno apskrities policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, gegužės 3-9 dienomis toliau tikrino, kaip laikomasi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 992 greičio viršijimo atvejus. Daugiausiai policijos dėmesio šįkart susilaukė „Mercedes-Benz“ vairuotojai.
Kauno policijos reido akimirkos
Kauno policijos reido akimirkos / Kauno apskrities policijos nuotr.

Gegužės 9 dieną apie 14.15 valandą Kauno rajono kelyje Kaunas–Marijampolė užfiksuotas savaitės greičio rekordininkas – automobilis „Mercedes-Benz“, kuris vietoje nustatytų 90 km/val. važiavo 160 km/val. greičiu.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos reido akimirkos
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos reido akimirkos

Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Gegužės 5 dieną apie 17.40 valandą Jonavos rajono Gulbiniškių kaime policijos pareigūnai sustabdė įtartinai manevruojantį automobilį „Mitsubishi“, kurį vairavo neblaivus, kaip vėliau paaiškėjo, ir teisės vairuoti neturintis vyras, gimęs 1976 metais.

Nors vyras neigė vartojęs alkoholio, jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,17 prom.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos reido akimirkos
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos reido akimirkos

Pareigūnai taip pat nustatė, kad automobilis nėra draustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra.

Dėl minėtų pažeidimų vairuotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o dėl vairavimo išgėrus – pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną, kiek anksčiau – apie 16 valandą, Kėdainių rajono Aristavos kaime pareigūnai sustabdė ir neblaivų dviratininką, gimusį 1966 metais, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,25 prom., surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Visą savaitgalį Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos rajone Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė papildomas policines priemones, skirtas neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolei bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Per tris dienas patikrintas apie 5,5 tūkst. vairuotojų blaivumas, išaiškinta 13 neblaivių vairuotojų (daugumai jų nustatytas lengvas girtumas) ir 6 asmenys, vairavę transporto priemones, kai neturi teisės to daryti.

2 vairuotojai prie automobilio vairo neblaivūs sėdo pakartotinai, vienas jų, siekiant išvengti pažeidimo, pareigūnams pateikė kito asmens vairuotojo pažymėjimą.

Nustatyti ir kiti KET pažeidimai, kai buvo vairuojama transporto priemonė su maskuotais valstybinio numerio ženklais (užklijuota plėvelė), taip pat su šoniniais priekiniais automobilio stiklais, kurių šviesos laidumas neatitiko nustatytų reikalavimų.

Dar vienas vairuotojas vežė vaiką, neprisegtą saugos sistemomis ir daugiau keleivių nei numatyta automobilio techninėje charakteristikoje.

Vykdant reidą buvo sustabdytas ir automobilis „Mercedes-Benz“, kurio vairuotojas vengė atsakomybės dėl greičio viršijimo, taip pat vairavo automobilį su ne tai transporto priemonei priklausančiais valstybinio numerio ženklais – už šiuos pažeidimus jam surašyti net 5 administracinio nusižengimo protokolai.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 19 neblaivių vairuotojų ir vieną dviratininką. Dar 18 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 5 eismo dalyviai (pernai iki gegužės mėnesio pabaigos – 11), dar 162 sužeisti (pernai – 204).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius