Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 26 /13:37

Kaune per sprogimą žuvo kariškis, į sudegusį garažą iškviesti „Aro“ išminuotojai

Penktadienį po sprogimo Kaune užsidegė garažas. Atskubėję ugniagesiai rado žuvusį žmogų. Kaimynai sako, kad žuvusysis buvo kariškis, tuo tarpu, pasak pareigūnų, patvirtinti aukos tapatybės kol kas nėra galimybės. Įvykio vietoje prireikė „Aro“ specialistų pagalbos – išminuotojai tikrino, ar nėra daugiau sprogmenų, aiškinosi sprogimo šaltinį.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie 11 valandą Kaune, Islandijos plente, garažų masyve įvyko sprogimas.

Po sprogimo kilo gaisras, į įvykio vietą išsiųstos gausios ugniagesių pajėgos, buvo teigiama, kad degančiame garaže yra žmogus.

Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai rado žuvusį žmogų, atvykę medikai padėti nebegalėjo.

Teritorija buvo saugoma policijos. Pirminiais duomenimis, įvykio metu nukentėjo du garažai. Po sprogimo garažas užsidegė, apdegė ir kaimynis garažas, kuriame buvo automobilis BMW. Nuo sprogimo išgriuvo mūrinė pertvara, skirianti garažus.

Šeimininko kūnas buvo aptiktas garažo duobėje. Garažų kaimynai sakė, kad žuvusysis buvo kariškis. 

VIDEO: Sprogimas garažuose Kaune

Ugniagesiai gelbėtojai kol kas nesiryžo įvardinti sprogimo priežasties. Bet patvirtino, kad garaže aptikta įvairių skysčių bei talpų su dyzeliniais degalais.

Policijos tyrėjai pradėjo darbą, bus ieškoma, ar garaže nėra daugiau sprogstamų medžiagų.


Kaip BNS patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Tumelytė, įvykio vietoje laukiama „Aro“ išminuotojų, kurie turėtų patikrinti, ar garaže neliko daugiau sprogstančių medžiagų.

„Šiuo metu laukiama „Aro“ specialistų, kurie apžiūrės vietą, patikrins, ar nėra daugiau sprogmenų, aiškinsis sprogimo šaltinį – galbūt tai nuo sprogmens“, – per pietus BNS sakė O.Tumelytė.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Rimgaudas Viščius BNS sakė, kad kol kas nepavyko nustatyti, kas įvyko pirmiau – kilo gaisras ar įvyko sprogimas.

Pasak policijos atstovės O.Tumelytės, sprogimo metu žuvusio vyro kūnas buvo smarkiai sužalotas, todėl jo atpažinimas gali užtrukti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius