Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune reido metu įkliuvo politiku norėjęs būti „Mercedes“ BRAT2 vairuotojas

Trečiadienį Kauno miesto širdyje, Rotušės aikštėje, policijos pareigūnai tikrino vairuotojų greitį bei dalino skrajutes su informacija apie čia galiojančio ženklo „Gyvenamoji zona“ reikšmę.
Policijos priemonė Kauno centre
Policijos priemonė Kauno centre / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai 16 valandą pradėjo priemonę, kurios metu tikrino kaip vairuotojai laikosi taisyklių „Gyvenamojoje zonoje“. Ženklo galiojimo zonoje leistinas greitis ne daugiau kaip 20 kilometrų per valandą, o pėstieji turi pirmumo teisę prieš transporto priemones.

Patikrinimo metu įkliuvo trys greitį viršiję vairuotojai. Visi jie viršijo leistiną ribą daugiau kaip 25 kilometrais per valandą.

Visi, kaip susitarę, tikino, kad nepastebėjo ženklo, tačiau dėl nuobaudų nesiginčijo.

Tarp pažeidėjų pasitaikė ir į politiką ketinančių sukti asmenų. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Vidmantas Katasanovas praeityje mėgino tapti Kauno miesto tarybos nariu. V.Katasanovas vairavęs sportišką „Mercedes-Benz“ vardiniais numeriais „BRAT2“ tikino iš pradžių net nesupratęs, kodėl yra stabdomas.

Rinkimuose kartą jau dalyvavęs vyras, paklaustas, ar ketina ir šiais metais kelti savo kandidatūrą artėjančiuose Seimo rinkimuose, tokios galimybės neatmetė, sakydamas, kad dar nėra apsisprendęs.

Tarp pažeidėjų įkliuvo ir mokomasis automobilis. Mokymo instruktorius tikino, kad Rotušės aikšte važiuoja norėdamas geriau paruošti savo mokinius, mat čia galima išvysti realias sąlygas ir paaiškinti taisykles, kada ženklo galiojimo zonoje pėstieji turi pirmumą prieš automobilius. Jis atsipirko įspėjimu.

„Šiandien akcentavome greitį ir norėjome priminti vairuotojams, kad gyvenamojoje zonoje pėstieji turi pirmumą. Vairuotojai tą turi suprasti ir būti pakantūs. Atsitikus eismo įvykiui su pėsčiuoju, visada kaltas liks vairuotojas, nes pėstieji turi pirmumą. Juos reikia praleisti ne tik pėsčiųjų perėjoje“, – sakė Kauno AVPK kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

VIDEO: Kaune policijos pareigūnai tikrino, kaip laikomasi taisyklių Rotušės aikštėje

Vairuotojai, įvažiavę į ženklo „Gyvenamoji zona“ galiojimo teritoriją, turi duoti kelią pėstiesiems. Jiems leidžiama vaikščioti važiuojamąja dalimi visoje gyvenamojoje zonoje, tačiau jie neturi trukdyti transporto priemonių eismui. Gyvenamojoje zonoje pėstieji turi pirmumo teisę prieš transporto priemones.

Kaip skelbia kelių eismo taisyklės, „Gyvenamojoje zonoje“ draudžiama: važiuoti didesniu kaip 20 km/h greičiu; stovėti įjungus transporto priemonės variklį ilgiau, nei būtina paruošti transporto priemonę važiuoti (nuvalyti sniegą ir panašiai); palikti stovėti didesnės kaip 3,5 t didžiausiosios leidžiamosios masės krovininius automobilius, daugiau kaip 12 sėdimų vietų autobusus, taip pat traktorius, savaeiges mašinas ir jų priekabas; mokyti vairuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius