-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune sulaikytas peiliu švaistęsis įsilaužėlis: pareigūnams sulaikymo metu teko šauti

Antradienio vakarą apie 21.54 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kaune, H. Ir O.Minkovskių g., jaunas vyras bandė patekti į įmonės teritoriją bei peiliu grasino apsaugos darbuotojui.
Naujųjų metų naktis su Kauno policija
Kauno policija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Nedelsiant į pranešimą sureagavę ir į įvykio vietą atvykę Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai, nors ir pasišalinusį iš įvykio vietos, bandžiusį pasprukti nuo policijos pareigūnų, įtariamąjį, netrukus rado.

Vos po pusvalandžio, apie 22.25 val. vyras buvo pastebėtas Kaune esančioje Pabrėžos ir Sodininkų gatvių sankirtoje. Bandant sulaikyti asmenį, šis nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams ir siekdamas išvengti sulaikymo puolė pareigūnus peiliu.

Prieš jį buvo panaudotas elektoimpulsinis prietaisas „Taser", tačiau šiam tinkamai nesuveikus, prieš peiliu ginkluotą įtariamąjį, toliau agresyviai bandžiusį išvengti sulaikymo, buvo vieną kartą panaudotas šaunamasis ginklas.

Įtariamajam, gimusiam 1996 m., sužeista koja, jis pristatytas į gydymo įstaigą. Vyro gyvybei pavojus negresia, jis bus pristatytas į areštinę. Dėl profesionalių ir operatyvių policijos pareigūnų veiksmų daugiau nukentėjusių asmenų nėra, policijos pareigūnai taip pat nesužaloti.

Peilis rastas, dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 str. ir 145 str., dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius