Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – vieša sulaikymo operacija: įkliuvo reketininkas, užsakęs automobilio padegimą

Šią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė du vyrus, kurių vienas įtariamas padegimu, kitas – turto prievartavimu. Beje, pastarasis ir nurodė pirmajam sukelti gaisrą ir sugadinti turtą. Abu anksčiau teisti sulaikytieji figūruoja ir kitame ikiteisminiame tyrime.
Sulaikymas Kaune
Sulaikymas Kaune / Kauno apskrities VPK nuotr.

Balandžio 24 dieną apie 04 valandą Kauno Kovo 11-osios gatvėje buvo padegtas automobilis „Opel Astra“, nuo kurio taip pat užsidegė ir šalia stovėjęs „Citroen C5“. Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Kauno apskrities VPK nuotr./Sulaikymas Kaune
Kauno apskrities VPK nuotr./Sulaikymas Kaune

Tyrimo metu išaiškinta, kad vyras, gimęs 1976 metais, savo pažįstamo automobilį padegė kito vyro, gimusio 1977 metais, paliepimu. Kaip paaiškėjo, pastarasis vykdė ir kitas nusikalstamas veikas – gegužės 4 dieną Kauno mieste iš kito vyro reikalavo 3000 eurų, priešingu atveju grasino susidoroti su juo pačiu ir jo šeimos nariais.

Sumokėjus dalį sumos, gegužės 15-16 dienomis grasino ir reikalavo jau 2400 eurų.

Abu vyrai kriminalistų buvo sulaikyti Kauno mieste gegužės 18 dieną. Už šias nusikalstamas veikas, numatytas Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (Turto sunaikinimas ar sugadinimas) bei 181 str. 1 d. (Turto prievartavimas), gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Abiems anksčiau teistiems kauniečiams įtarimai pareikšti ir kitame ikiteisminiame tyrime dėl narkotinių medžiagų platinimo. Už šią nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Vakar įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas 3 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius