Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečių konfliktas dėl akumuliatoriaus baigėsi grasinimu susisprogdinti ir operacija „Skydas“

Vieno kauniečio gyvybei iškilo pavojus, kai jis neatsiliepė į akumuliatoriaus savininko skambučius. Atsiimti skolintą daiktą norėjęs girtas vyras griebėsi drastiškų veiksmų, kurie po specialiųjų tarnybų operacijos „Skydas“ susisprogdinti grasinusiam kauniečiui baigėsi už grotų.
Aro pareigūnai ieško sprogmenų
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip anksčiau pranešė 15min, sausio 17 dieną, apie 19 valandą, į Kaune esančio Gudobelių tako namo kiemą atvažiavo neblaivus M.V., kuris su vienu nepažįstamu asmeniu reikalavo atiduoti automobilio akumuliatorių.

Su 15min redakcija susisiekė kaunietis Erikas, kuriam nutaikęs ginklą į galvą grasino M.V. Jis sunerimęs, kad neprognozuojamas vyras gali išsisukti nuo atsakomybės.

Neatsiliepė į skambučius

Gavau laišką, kad tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti yra nutrauktas, tai reiškia, kad galima lakstyt su ginklu ir grasinti nužudyti?

Po sausio mėnesio įvykio Erikas vis dar negali atsigauti. Jis pasakojo, kad tą dieną buvo ne juokais išsigandęs dėl pavojaus savo gyvybei.

Viskas prasidėjo tada, kai Erikas savo pažįstamo  M.V. paprašė nuo šalčio išsikvėpusį akumuliatorių atgaivinti įkrovikliu.

M.V. sutiko padėti Erikui ir paėmė jam priklausantį akumuliatorių, tačiau įtartinai ilgai jo negrąžino. Galiausiai, davė kitą akumuliatorių. Kaip vėliau paaiškėjo, pastarasis taip pat nepriklausė M.V.

„Praėjus kiek laiko, sulaukiau M.V. skambučio ir grasinimų dėl akumuliatoriaus, tačiau jam atsakiau, pirma, atiduok maniškį, ir numečiau ragelį“, – konflikto pradžią prisiminė kaunietis Erikas.

„Prasidėjo jo paniatkės

Nepavykus susisiekti su akumuliatorių turinčiu Eriku, M.V. nusprendė atvažiuoti aiškintis santykių kauniečio namuose. Į kompaniją jis pasikvietė dar vieną draugą ir nuvažiavo į Gudobelių tako gatvę Panemunėje.

„Kai atvažiavo į kiemą, prasidėjo jo paniatkės, – sakė Erikas. – M.V. nutaikė ginklą į galvą maždaug per 20 cm ir šaukė: „kaip dabar kalbėsi, gaidy?“

Netikėtai ginkluoto M.V. užkluptas kaunietis ėmėsi pačiam neįtikėtino sprendimo.

Jis puolė ginkluotą užpuoliką, nes pamanė, kad vyras ginkluotas ne koviniu, o dujiniu pistoletu. (Kaip paaiškėjo tyrimo metu, jį galėjo suklaidinti faktas, kad pistoletas iš tiesų buvo dujinis, tačiau M.V. perdirbtas į kovinį.)

Į grumtynes įsikišo patrulis

M.V. pasidavė policijos pareigūnams, kurie po kratos jo namuose rado įspūdingą arsenalą teisėtai laikomų ginklų.

Prasidėjus grumtynėms tarp M.V. ir Eriko netikėtai įsikišo pro šalį ėjęs neuniformuotas policijos patrulis. Pareigūnas teigė išgirdęs įtarimą keliančius garsus ir užsuko patikrinti, kas dedasi Gudobelių take esančio namo kieme.

„Jis paklausė manęs, ar turiu pretenzijų M.V., bet dar buvau neatsigavęs po grumtynių ir, tiesą sakant, galvojau, kad neuniformuotas policininkas yra M.V. draugelis“, – pasakojo Erikas.

Todėl M.V. sugebėjo pasprukti, o vos spėjęs atsitokėti Erikas grįžo į namus ir Bendruoju pagalbos telefonu 112 apie užpuolimą pranešė policijai.

„Skydas“

Pasak Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus prokuroro Audriaus Meilučio, ginkluotas užpuolikas laisve džiaugėsi neilgai.

M.V. susekė policijos pareigūnai ir apsupo jo namuose Kaune. Užspeistas į kampą ginkluotas vyras nesutiko pasiduoti policijos pareigūnams ir jiems grasino.

„Jis šaukė, kad susisprogdins, jei artinsis pareigūnai, todėl į įvykio vietą buvo iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai“, – 15min sakė Kauno apygardos prokuras A.Meilutis.

„Ten vykdė kažkokią operaciją, buvo atvažiavusi ir gaisrinė, medikai“, – pasiruošimą policijos operacijai „Skydas“ prisiminė viską stebėjęs Erikas.

Tačiau policijos rinktinės „Aras“ kovotojų pagalbos neprireikė, nes M.V. pasidavė policijos pareigūnams, kurie po kratos jo namuose rado įspūdingą arsenalą teisėtai laikomų ginklų.

Į areštinę uždarytam ginkluotam užpuolikui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,50 prom. alkoholio.

Išklausytos abi pusės

Praėjus keliems mėnesiams po jaudinančio įvykio, Erikui vis dar nerimą kelia M.V. grasinimai, tačiau penktadienį, kovo 4 dieną, jį pasiekė stulbinanti žinia.

Nutaikė ginklą į galvą maždaug per 20 cm ir šaukė „kaip dabar kalbėsi, gaidy“?

„Gavau laišką, kad tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti yra nutrauktas, tai reiškia, kad galima lakstyti su ginklu ir grasinti nužudyti?“ – 15min klausė ginkluoto M.V. užpultas kaunietis.

Tačiau ONKT prokuroras A.Meilutis patikino, kad tyrimas M.V. atžvilgiu anaiptol nėra nutrauktas.

„Pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 145 straipsnio 1 dalį tyrimas buvo pradėtas dėl pasikėsinimo nužudyti, bet išklausius abiejų pusių versijas M.V. veika buvo perkvalifikuota pagal BK 284 straipsnio 1 dalį – viešosios tvarkos sutrikdymą“, – tyrimo eigą komentavo prokuroras.

A.Meilutis pažymėjo, kad M.V. turėtų sulaukti pasekmių ir dėl ant kojų sukeltų specialiųjų tarnybų, kai ginkluotas vyras grasino policijos pareigūnams.

„Taip kad ne tik nebuvo nutrauktas, bet M.V. yra pradėtas tyrimas dėl dar vienos veikos“, – aiškino Kauno apygardos prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius