Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietė kaltinama pasikėsinimu nužudyti 11 miegančių žmonių: atsuko ir įžiebė dujas

Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija numato pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje anksčiau neteista 54 m. kaunietė I. P. kaltinama tuo, kad kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu pasikėsino nužudyti bejėgiškos būklės buvusius 11 žmonių, visuotinai pavojingu būdu sugadino svetimą turtą. Ugninis išpuolis įvykdytas po vestuvių pokylio Telšių rajone, šventės dalyviams įmigus.
Buitinės dujos
Asociatyvi iliustracija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Moteris kategoriškai neigia ketinusi atimti svetimų ir artimų žmonių, tarp kurių buvo 4 mažamečiai vaikai ir 7 suaugusieji, gyvybes, pažymima Šiaulių apygardos teismo ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2019 metų rugsėjo 21-osios naktį vienoje sodyboje, esančioje Telšių rajone. Kaip nurodoma bylos medžiagoje, kaltinamoji I. P., būdama apsvaigusi nuo alkoholio, žinodama, kad pastato antrajame aukšte miega žmonės, tarp kurių buvo jos šeimos narių, mažamečių vaikų, tyčia ant dujų viryklės sudėjo kartono dėžę su stiklo indais, įvairias plastiko atliekas, atsuko dujų čiaupus ir šiuos degius daiktus padegė, taip tyčia sukeldama gaisrą pirmajame namo aukšte esančioje virtuvėje.

Tačiau, kaip nurodoma bylos kaltinamajame akte, I. P. savo nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jos valios nepriklausančių priežasčių – nukentėjusieji pabudo, likvidavo gaisro židinį ir taip išsigelbėjo.

Lemtingąją rugsėjo dieną minėtoje sodyboje vyko kaltinamosios I. P. dukters ir jos sutuoktinio vestuvių pokylis.

Kaunietei pareikšti kaltinimai ir dėl sugadinto svetimo turto visuotinai pavojingu būdu, nes liepsna sunaikino viryklę, ąžuolinį stalą, dekoratyvinę plytų sieną, medines lubas, grindis, įvairius daiktus. Gaisro metu sodybos savininkams žalos padaryta daugiau kaip už 2000 eurų.

Lemtingąją rugsėjo dieną minėtoje sodyboje vyko kaltinamosios I. P. dukters ir jos sutuoktinio vestuvių pokylis. Kaip teigė įvykio liudytojai, sodyba šeimos šventei buvo išnuomota 2 dienoms. Kai neblaivi kaunietė namo pirmajame aukšte esančioje virtuvėje įžiebė liepsną, tarp antrajame aukšte miegančiųjų svečių buvo kaltinamosios I. P. artimi giminaičiai – jos motina, dukterys, mažametės anūkės, žentas, kiti šventės dalyviai.

Bendrasis pagalbos centras (BPC) rugsėjo 21-osios ankstų rytą gavo du pranešimus apie nelaimę minėtoje sodyboje, skambinusieji pranešė apie kilusį gaisrą, nurodė, kad gaisrą sukėlusi moteris elgiasi neadekvačiai ir grasina benzinu padegsianti namą su visais jame esančiais vaikais.

Viena iš liudytojų – kaltinamosios duktė – per ikiteisminį tyrimą pareigūnams teigė, jog sodyboje vyko jos ir sutuoktinio vestuvių pokylis. Moters teigimu, pavartojusi alkoholio jos mama ėmusi konfliktuoti su vestuvėse dalyvavusia jos drauge ir jos vaikais. Aistroms nurimus, anot liudytojos, apie 3 valandą nakties visi nuėję miegoti.

Pavartojusi alkoholio kaunietė ėmė konfliktuoti su vestuvėse dalyvavusia jos drauge ir jos vaikais.

Paryčiais, apie 6 valandą, anot jaunosios, ji kambaryje užuodusi dūmų kvapą ir pravėrusi duris pamatė, kad koridorius skendi dūmuose. Ji pažadino savo sutuoktinį, šaukdama puolė žadinti kituose kambariuose miegojusius svečius. Anot liudytojos, moterys gelbėjo mažamečius vaikus, vyrai puolė gesinti degančią virtuvę. Išbėgusi į lauką jaunoji pamatė sūpynėse sėdinčią savo motiną.

Į nelaimės vietą atvyko ugniagesiai, policijos pareigūnai, greitosios medicinos pagalbos darbuotojai.

Įvykio vietoje dirbusi viena iš Telšių policijos komisariato tyrėjų per ikiteisminį tyrimą teigė, jog kaltinamoji I. P. tada buvusi agresyvi, nesileido į kalbas. Anot pareigūnės, I. P. nesileido ir apžiūrima medikų, jiems priešinosi, tada policininkai I. P. uždėjo antrankius ir neilgai trukus agresyviai nusiteikusi moteris iš padegtos sodybos buvo išvežta į ligoninę.

Per ikiteisminį tyrimą kaltinamoji pateikė įvairių savo versijų apie įvykį.

Per ikiteisminį tyrimą kaltinamoji pateikė įvairių savo versijų apie įvykį.

I. P. neigė pasikėsinusi nužudyti miegojusius vestuvių pokylio svečius. Ji teigė, jog įvykio dieną ji buvusi sumušta žento, dėl to ją ištikęs šokas. Anot kaltinamosios, į pagalbą norėjo pasikviesti medikus, tačiau niekaip negalėjusi surasti savo mobiliojo ryšio telefono. O virtuvėje sukėlusi gaisrą ji tikėjosi, kad suveikęs dūmų detektorius iš miego prikels svečius. Kaltinamoji pridūrė, jog gaisrą sukėlė gelbėdama save ir savo sveikatą.

Vienoje iš apklausų I. P. pareiškė, jog pokylyje alkoholio nevartojusi, tik, anot jos, antrąją vestuvių dieną ji ragavusi širšių medaus. Ji neturėjusi jokio tikslo žudyti 11 žmonių. Dėl per sukeltą gaisrą sugadinto sodybos turto I. P. kaltę pripažino, teigė, jog padarytą žalą atlyginusi nedelsdama.

Šioje byloje yra pareikšti nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai. Teismas rugsėjį numato apklausti apie 10 liudytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius