Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaunietis žiauriai kankintas dėl Šveicarijoje pavogto prabangaus laikrodžio: mušė miške, po to – rūsyje

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje Giedrius Fiodorovas kaltintas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo kankinant žmogų dėl savanaudiškų paskatų, neteisėto laisvės atėmimo ir disponavimo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis. Smurtas liejosi laisvai dėl prabangaus laikrodžio.
Prabangus laikrodis
Prabangus laikrodis/ Asociatyvi nuotr. / Kauno apylinkės teismo nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, įrodyta, jog G.Fiodorovas, veikdamas bendrininkų grupėje su kitais asmenimis, kurių atžvilgiu jau priimti apkaltinamieji nuosprendžiai atskirtoje byloje, 2014 metų balandį apgaule atsiviliojo nukentėjusįjį į Kauno apskrityje esantį mišką ir jį sužalojo.

Asmenys, prieš nukentėjusįjį naudodami smurtą, siekė sužinoti 2014 metais kovo 25 dieną Šveicarijoje iš juvelyrinių prekių parduotuvės pagrobto prabangaus laikrodžio „Vacheron Constantin“ buvimo vietą.

Nustatyta, kad prieš nukentėjusįjį miške buvo smurtaujama rankomis, kojomis, beisbolo lazda bei elektrošoku. Vėliau, nukentėjusiajam atėmus galimybę priešintis, grupuotėje veikę asmenys jį išvežė ir laikė gyvenamojo namo Kaune rūsyje.

G.Fiodorovas šioje byloje taip pat pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis arba psichotropinėmis medžiagomis.

Jo gyvenamojoje vietoje kratos metu pareigūnai rado beveik 13 g kanapių.

2018 metų gruodžio 17 dienos Kauno apylinkės teismo nutartimi baudžiamoji byla G.Fiodorovo atžvilgiu buvo atskirta nuo kitų bendrininkų grupėje veikusių asmenų, nes jam buvo paskelbta tarptautinė paieška.

2019 metų gruodžio mėnesį iš Europolo Vokietijos nacionalinio biuro buvo gautas pranešimas apie tai, kad G.Fiodorovas buvo ekstradijuotas iš Prancūzijos į Šveicariją dėl suorganizuoto ginkluoto juvelyrinės parduotuvės apiplėšimo.

Šių metų balandžio 12 dieną G.Fiodorovas buvo konvojuotas iš Šveicarijos į Lietuvą.

2023 metų birželio 19 dieną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu kaltinamasis pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo kankinant (Baudžiamojo kodekso 138 str. 2d. 6 p.) bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 1 d.).

Subendrinus bausmes, G.Fiodorovui paskirta 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant dvejų metų laikotarpiui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius