-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno apygardos teisme – nuosprendžiai žudikams: vienas kalės 9, o kitas 13 metų

Kauno apygardos teisme ketvirtadienį išnagrinėtos dvi baudžiamosios bylos, kuriose trisdešimtmetis alytiškis A.S. ir 41-erių metų kaunietis D.D. buvo teisiami už nužudymus.
Teisme
Teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Kauno apygardos teismas, vienoje byloje 30-metis alytiškis A.S. kaltintas tuo, kad 2012 metų gruodį Alytuje esančiame bute abipusio konflikto metu tyčia kumščiais sudavė smūgius vaikinui į galvą. Nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Kitoje byloje 41-erių kaunietis D.D. kaltintas tuo, kad 2014 metų balandį Kaune esančiame bute kilusio tarpusavio konflikto su kitu vyru metu tyčia metaline dilde, peiliu, lazda, kumščiais sudavė ne mažiau kaip 36 smūgius nukentėjusiajam į galvą, kojas, rankas. Nuo patirtų sužalojimų vyras mirė.

A.S. savo kaltę neigė. Jo atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

D.D. prisipažino nužudęs ir nuoširdžiai gailėjosi, todėl tai pripažinta atsakomybę lengvinančia aplinkybe.

Teismas, atsižvelgdamas į bylose surinktus ir ištirtus duomenis, į kaltinamųjų, nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, į ekspertų išvadas, taip pat į kaltinamųjų asmenybes, paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius. Už nužudymą A.S. skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė. D.D. už itin žiaurų vyro nužudymą teismas skyrė 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

A.S. turės atlyginti nukentėjusiosioms daugiau nei 26 000 eurų neturtinę ir 2825 eurų turtinę žalą. Iš D.D. teismas priteisė 10 000 eurų neturtinės ir 1419 eurų turtinės žalos atlyginimui.​

Nuosprendžiai per 20 dienų gali būti skundžiami Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius