Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 06 /15:42

Kauno Kalėdų eglės padegėjui ruošiamas ieškinys, nes draudimas nuostolių neatlygins

Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Mindaugas Šukys 15min patikino, kad Kauno Kalėdų eglę naktį iš penktadienio į šeštadienį galimai padegęs vyras – vis dar gydymo įstaigoje. Apie jo būklę ir atliktus procesinius veiksmus plačiau nekomentuojama. Kauno savivaldybė įtariamajam jau ruošia civilinį ieškinį dėl patirtų nuostolių. Pasak Kauno miesto patarėjo, priešingai, nei manyta anksčiau, draudimo bendrovė neatlygins išlaidų.

Prokuroras patikino, kad į gydymo įstaigą iškart po sulaikymo įtariamasis buvo pristatytas dėl sveikatos problemų.

„Taip, (vis dar gydymo – aut. past.) įstaigoje, būklės nekomentuosiu“, – 15min pirmadienio rytą teigė M.Šukys.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė savaitgalį BNS sakė, kad sulaikytasis pristatytas į gydymo įstaigą kilus abejonių dėl jo sveikatos būklės. Ji taip pat patvirtino, kad sulaikymo metu įtariamasis nebuvo sužalotas, tuo metu jį sulaikyti bandžiusiam vienam iš pareigūnų sužalota ranka ir koja.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prokuroras Mindaugas Šukys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prokuroras Mindaugas Šukys

Anot M.Šukio, įtariamasis vis dar yra gydomas, todėl visavertiškai proceso veiksmų vykdyti šiuo metu teisėsauga negali. Įtariamajam iki šiol nėra paskirta kardomoji priemonė – laukiama medikų išvadų.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas (Baudžiamojo kodekso 187 straipsnis).

Už turto sunaikinimą ar sugadinimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

15min prokuroro teiravosi, ar įtariamasis pateikė kokį nors savo veiksmų paaiškinimą, motyvą, taip pat, ar jis buvo įvykio metu blaivus, ar praeityje yra teistas.

„Šių klausimų kol kas nekomentuosiu“, – patikino M.Šukys.

Jis panoro pabrėžti, kad įvykio vietoje buvę asmenys bandė įtariamąjį sulaikyti, skubiai pranešė tarnyboms, nurodė automobilio požymius.

„Esame labai dėkingi jiems už parodytą sąmoningumą“, – patikino prokuroras.

Portalo kaunodiena.lt žiniomis, 39 metų įtariamasis yra neseniai į gimtąjį Kauną grįžęs emigrantas iš Norvegijos.

15min primena, kad naktį iš gruodžio 3-iosios į gruodžio 4-ąją, 1.45 valandą, užsiliepsnojo Kauno Rotušės aikštėje papuošta pagrindinė miesto Kalėdų eglė. Apie gaisrą spec. tarnybas informavo praeiviai.

Paaiškėjo, kad į Rotušės aikštę atvažiavo „Mitsubishi ASX“, iš kurio išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

Rotušės aikštė stebima vaizdo kameromis, todėl pareigūnams greitai pavyko pastebėti įtariamąjį.

Policijos departamentas patvirtino, kad pasišalinęs 39-erių metų įtariamas padegėjas, praėjus vos 10-čiai minučių, buvo sulaikytas A.Juozapavičiaus prospekte.

Jis iš pradžių nepakluso nurodymams sustoti, todėl sulaikymo metu inscenizuotas smulkus eismo įvykis, kurio metu buvo sužalotas 21-erių metų policijos pareigūnas – nukentėjo koja ir ranka.

Policininkas, suteikus medicininę pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

VIDEO: 15min skaitytojai užfiksavo Kauno Kalėdų eglės gaisrą

Prabėgus parai po incidento, Kauno Kalėdų eglė vėl žaliavo – dėl to plušo visa dekoracijų kūrimo komanda.

„Manau, kad sutvarkius eglė atrodys lygiai taip pat, kaip buvo prieš tai. Dabar elektrikai aiškinasi situaciją, kiek dar reikės nuimti nesudegusių detalių, kad atstatytume elektros instaliaciją ir visą apšvietimą. Kitą savaitę tikriausiai vėl turėsime įžiebtą eglutę. Darbuotojai čia sukasi jau nuo 3 val. nakties. Kai tik gavau žinutę, jog dega eglė, iškart persiunčiau ją kolegoms ir netrukus visa komanda suvažiavome čia. Buvo tik ką užgesinta“, – dar šeštadienį teigė eglę puošusi Jolanta Šmidtienė.

Anot jos, taisyti išvežta apie 60 vienetų apdegusių šviečiančių smilgų.

Savaitgalį Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius dar negalėjo įvardyti konkrečių nuostolių, tačiau patikino, kad miesto biudžetas papildomų išlaidų neturėtų patirti – Kalėdų eglė ir Rotušės aikštės papuošimai buvo apdrausti.

Buvo svarstoma sustiprinti Rotušės aikštėje apsaugą.

Draudimo bendrovė nuostolių nepadengs?

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius pirmadienį 15min laidoje „15/15“ sakė, kad savivaldybė įtariamajam jau ruošia civilinį ieškinį dėl patirtų nuostolių. Jis tikisi, kad teisėsaugos pareigūnams pavyks įrodyti jo kaltę, tuomet jam teks atlyginti padarytus nuostolius.

Pasak T.Jarusevičiaus, taip pat jau pradėta kalbėtis su eglę saugančia saugos bendrove bei aiškintis jų civilinės atsakomybės klausimą.

T.Jarusevičius pripažino, jog sekmadienį kalbėdamas apie tai, kad miestas dėl sugadintos eglės papildomų išlaidų nepatirs, nes nuostolius kompensuos draudimo bendrovė, buvo neteisus.

„Įsigilinus į sutartinius įsipareigojimus su draudimo bendrove išsiaiškinome, jog draudimo sutartis labiau aprėpia civilinę atsakomybę. Pavyzdžiui, jeigu nuo smarkaus vėjo kristų dekoracija, kliudytų žmogų ar sukeltų kitokią žalą, tai draudimo bendrovė, be jokios abejonės, tą žalą atlygintų. Tuo metu gaisro padarytos žalos, kai kalbama apie tyčinį padegimą, mūsų turima draudimo sutartis neapima. Paprastai tariant, žmones apsaugojome nuo eglutės, bet, deja, nepavyko apsaugoti eglutės nuo vieno apgailėtino piktavalio“, – sakė jis.

VIDEO: Savaitgalį buvo padegta Kauno eglutė. Kaip vyksta jos atstatymo darbai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius