Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kriminalistai smogė narkotikų prekeiviams: rasta metamfetamino už 200 tūkst. eurų, 7,5 kg jo slėpė degalų bake

Po sėkmingo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos kriminalistų ir Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų darbo, ne tik rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų, bet ir sulaikytas ne vienas asmuo, vykdęs nusikalstamas veikas.
Sulaikyti įkalčiai
Sulaikyti įkalčiai / Kauno apskrities VPK nuotr.

Lapkričio 24 dieną, surinkus pakankamai duomenų apie vykdomą nusikalstamą veiką, bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais, buvo surengta sulaikymo operacija, kurios metu, įtariant nusikalstamos veikos padarymu, dviem automobiliais gabenant narkotines (psichotropines) medžiagas, sulaikyti 3 su organizuotu nusikalstamumu siejami asmenys.

Gabentos narkotinės medžiagos, apie 7,5 kilogramo, buvo paslėptos itin sumaniai – vieno iš sulaikytųjų vairuojamo automobilio degalų bake.

Tyrimo metu buvo nustatyta ir vieta, kurioje galimai buvo pagamintos minėtos narkotinės (psichotropinės) medžiagos. Atlikus 8 kratas, tyrimo metu jau nustatytose vietose ir sulaikytųjų gyvenamosiose vietose rasta ir iš nelegalios apyvartos iš viso paimta apie 20 kilogramų, kaip įtariama narkotinės (psichotropinės) medžiagos – metamfetamino, kurio kaina nelegalioje mažmeninėje rinkoje siekia apie 200 000 eurų.

Kauno apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai
Kauno apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai

Operacijos metu sulaikytas Kauno miesto gyventojas, gimęs 1977 metais, Kauno rajono gyventojas, gimęs 1972 metais, bei Palangos miesto gyventojas, gimęs 1974 metais. Visi sulaikytieji policijai buvo žinomi, anksčiau teisti už turto prievartavimą, neteisėtą disponavimą labai dideliais narkotinių medžiagų kiekiais bei už kitus nusikaltimus.

Praėjusią savaitę Kauno miesto apylinkės teismas dviem įtariamiesiems skyrė kardomąsias priemones – suėmimą 3 mėnesiams, vienam iš sulaikytųjų paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėnesio laikotarpiui.

Pagal Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. asmenims gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Tą pačią lapkričio 24-ąją organizuotus nusikaltimus tiriantys pareigūnai surengė dar vieną sėkmingą operaciją viename iš jau nuo šių metų pradžios vykdomų ikiteisminių tyrimų dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis–psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir jų pardavimo.

VIDEO: Kauno kriminalistai iš kuro bako ištraukia paslėtus narkotikus

Ilgalaikio ir kruopštaus tyrimo metu, surinkus pakankamai duomenų apie vykdomą nusikalstamą veiką, galimai platinamą heroiną, surengus slaptą operaciją, buvo sulaikyti asmenys, Kauno mieste platinę narkotines medžiagas, bei asmuo, kuris, kaip įtariama, jiems jas tiekė.

Iš viso tyrimo metu sulaikyti 4 vyrai, gimę 1983, 1974, 1970 ir 1969 metais, o atlikus 7 kratas jų gyvenamosiose vietose, naudojamuose automobiliuose – iš nelegalios apyvartos išimta daugiau nei 50 g, kaip įtariama, heroino. Kratų metu taip pat rastas ir nelegaliai laikomas ginklas.

Iš tokio kiekio narkotinės medžiagos galimai būtų pagaminta apie 500 narkotinių medžiagų „dozių“, kurių kaina nelegalioje rinkoje siekia nuo 5000 iki 7000 eurų.

Sulaikytieji Kauno miesto gyventojai policijai žinomi, anksčiau teisti už įvairius turtinius bei smurtinius nusikaltimus (vienas iš sulaikytų neteistas), jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Kauno miesto apylinkės teismas dviem įtariamiesiems skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimą 1 mėnesiui, dviem iš sulaikytųjų paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei periodinis registravimasis policijos įstaigoje.

VIDEO: Prokuroro kometaras po didelio narkotikų kiekio sulaikymo operacijos

Pasak Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Tomo Staniulio, nors tai du atskirti ikiteisminiai tyrimai, tiek dalis metamfetamino, tiek heroinas buvo gabenami tą pačią naktį, todėl išaiškinant šiuos nusikaltimus reikėjo didesnių policijos pareigūnų pajėgų.

„Ikiteisminio tyrimo institucijos turi skirti ypatingą dėmesį nusikaltimams išaiškinti, kurių metų narkotinės medžiagos, kad ir nedideliais kiekiais, platinamos net paaugliams ar vaikams. Jei tai nebus padaryta, tai po tam tikro laiko nereikės minėtų medžiagų išvežti į užsienį, ką buvo planuota padaryti viename iš aptartų tyrimų, narkotikai bus realizuojami Lietuvoje“, – teigė prokuroras.

VIDEO: Kauno apskrities policijos atstovė spaudai komentuoja didelio kiekio narkotinių medžiagų sulaikymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius