-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno odontologijos klinika sukėlė įtarimų dėl didelio morfino naudojimo

Į teisėsaugos akiratį pateko Kaune įsikūrusi odontologijos klinika „Odontex“, – antradienį rašo „Kauno diena“. Įtariama, kad dantų protezavimo paslaugas teikė įstaigoje nedirbantis gydytojas. Įtartinas ir itin didelis morfino kiekio sunaudojimas.
Odontologijos klinika „Odontex“
Odontologijos klinika „Odontex“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas po Kauno teritorinės ligonių kasos kreipimosi.

„Ši įstaiga mums pateikė prašymą apmokėti už dantų protezavimo paslaugas, kurias 39 pacientams suteikė gydytojas, kuris, kaip išsiaiškinome, įstaigoje nedirbo“, – sakė Kauno teritorinės ligonių kasos direktorius Virginijus Šiaudikis.

Tuo metu Valstybės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba toje klinikoje yra nustačiusi galimų narkozei naudojamo morfino apskaitos ir naudojimo pažeidimų.

„Dėl to, kad bendrovė nepateikė narkotinių vaistinių preparatų apskaitos knygos mūsų ir Valstybinės vaistų kontrolės tarnyboms, o suleistos morfino dozės viršijo penkis-septynis kartus leistinas didžiausias vienkartines dozes, kurios pacientams galėjo sukelti sunkų sveikatos sutrikimą, bei įtardami, kad morfinas galėjo būti naudojamas ne tik pacientams ir ne tik gydymo tikslais, kreipėmės į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybą“, – sakė tarnybos direktorė Nora Ribokienė.

UAB „Odontex“ vadovas Eugenijus Artūras Gricenka komentuoti šią situaciją atsisakė.

„Vyksta ikiteisminis tyrimas. O tyrimų gali vykti milijonas. Tai dar nieko nereiškia. Gali nesurinkti jokių įrodymų. Negaliu komentuoti. Nes viskas, ką pasakysiu, gali būti panaudota“, – tikino E.A.Gricenka.

Jis pabrėžė, kad klinika yra veikianti, visos paslaugos joje toliau yra teikiamos taip, kaip nustatyta galiojančioje veiklos licencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius