Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė du dėl nusikaltimų ieškotus lietuvius

Ketvirtadienį Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė du iš užsienio parskridusius lietuvius. Vienas iš jų ieškotas kaip įtariamasis nusikaltimu, kitas – kaip kaltinamasis nusikaltimo padarymu.
Kauno oro uoste
Kauno oro uoste / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, iš Kipro į Kauno oro uostą atskridusiame lėktuve buvo 30-metis lietuvis, neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos. Jo dokumentus patikrinę pasieniečiai nustatė, kad šio vyro nuo spalio 10 d. kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu ieško Šilutės policija. VSAT pareigūnai keleivį sulaikė ir vėliau perdavė į oro uostą atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Ten pat Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė ir iš Londono atskridusį 20-metį Kalvarijos gyventoją. Nustatyta, kad jo kaip kaltinamojo nusikaltimo padarymu nuo 2011 m. spalio ieško Kalvarijos policija. Vyras irgi buvo perduotas paieškos iniciatoriui.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 553 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugos institucijos. Daugiausiai tokių asmenų sulaikyta oro uostuose – 236.

Pagal pilietybes tarp jų daugiausiai yra Lietuvos piliečių – 339. Be to, VSAT pareigūnai sulaikė dar 16-os valstybių piliečius, kurie buvo ieškomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius